Device Enrollment Program

 
Overzicht
 
Het Device Enrollment Program (DEP) maakt deel uit van de Apple Deployment Programs (ADP), waarmee bedrijven en onderwijsinstellingen gemakkelijk iOS- en OS X-apparatuur kunnen implementeren en configureren. DEP biedt een snelle, gestroomlijnde manier om iPads, iPhones en Macs die in het bezit van de instelling zijn, te implementeren als deze rechtstreeks zijn afgenomen bij Apple of deelnemende erkende Apple resellers of netwerkaanbieders. In deze handleiding leest u wat de kenmerken van het programma zijn, hoe u zich kunt aanmelden en hoe u van start gaat.
 

Kenmerken van het programma

DEP vereenvoudigt de eerste configuratie door aanmelding en supervisie van apparaten via MDM (Mobile Device Management) tijdens de installatie te automatiseren, en u de mogelijkheid te bieden de apparaten op afstand te configureren. Om het proces nog eenvoudiger te maken is het mogelijk bepaalde schermen van de configuratie-assistent over te slaan, zodat gebruikers hun apparaat direct na het uitpakken kunnen beginnen te gebruiken.

Verplichte en vergrendelbare MDM-aanmelding

Uw iOS-apparatuur kan vooraf zodanig worden geconfigureerd dat automatische aanmelding bij MDM verplicht is. Hiermee garandeert u dat apparaten worden geconfigureerd volgens de vereisten van uw organisatie, en dat alle gebruikers de juiste configuraties op hun apparaten krijgen. Daarnaast kunt u in MDM apparaten van gebruikers vergrendelen ten behoeve van dagelijks beheer.

Draadloze supervisie

Supervisie biedt een hoger niveau van apparaatbeheer voor iOS-apparaten die eigendom van de organisatie zijn. Via supervisie zijn extra beperkingen mogelijk (zoals het uitschakelen van iMessage, AirDrop of Game Center), en het biedt extra configuraties en voorzieningen, zoals de één-app-modus en het filteren van webmateriaal. Met DEP kunt u de supervisiemodus draadloos inschakelen tijdens de installatieprocedure.

Configuratie op afstand voor IT-afdeling

Grootschalige implementaties van iPad, iPhone en Mac kunnen dankzij DEP probleemloos worden uitgevoerd. Zodra gebruikers hun apparatuur activeren, kunt u accountinstellingen, apps en toegang tot IT-voorzieningen direct draadloos configureren. Voorbereiden van voorzieningen is dus niet nodig, en u hebt geen fysieke toegang tot het apparaat nodig om de installatie te voltooien.

Gestroomlijnde configuratie-assistent

Met DEP is het voor gebruikers nog gemakkelijker om hun eigen iOS-apparaten en Macs te configureren. Als u een MDM-oplossing gebruikt om uw apparaten te configureren, helpt de ingebouwde configuratie- assistent de gebruikers het activeringsproces uit te voeren. U kunt de configuratie-assistent nog efficiënter laten werken door aan te geven dat bepaalde schermen kunnen worden overgeslagen.