xando-beheer-rood

Xando Beheer Nieuwsbrief #97

Hallo reader,

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer. Wekelijks houden wij je op de hoogte over de Apple School Manager, de Business Manager, ZuluDesk en Xinca MDM. Daarnaast komen ook interessante apps en updates over het beheer van Apple apparaten aan bod.

Met vriendelijke groet,
Xando

Interessante apps

Schermafbeelding 2019-05-31 om 14.35.52
Scratch junior gratis

Met ScratchJr leren jonge kinderen (leeftijd 5-7) belangrijke nieuwe vaardigheden, wanneer ze hun eigen interactieve verhalen en spelletjes programmeren.

Klik hier voor meer info.
Schermafbeelding 2019-05-31 om 14.36.24

VPP-krediet voor betaalde apps

Schermafbeelding 2019-04-23 om 09.56.53
Om betaalde apps aan te kunnen schaffen in de Apple School Manager of Apple Business Manager kun je een creditcard toevoegen, maar makkelijker is het om VPP-krediet aan te schaffen bij Xando. Kies het gewenste bedrag vanaf €15 en ontvang een inwisselbare code die je kunt inwisselen. Aansluitend is het tegoed bruikbaar voor de aanschaf van betaalde apps. En als onderwijs instelling krijg je bij veel apps ook nog eens 50% korting boven de 20 licenties.

Tegoed nodig? Stuur een mail met onderstaande informatie aan onderwijs@xando.nl.

Krediet: Gewenste bedrag vanaf €15
Instelling: School/stichting naam
Naam: Voor- en achternaam contactpersoon
E-mail: E-mail adres van beheerder in de manager

Let op: een normaal iTunes/Apple tegoed kaartje werkt niet!

Nieuws

Het nieuwe schooljaar!
Het duurt nog even, maar het einde van het schooljaar is al in zicht. Daarom dit keer in de nieuwsbrief aandacht hiervoor. Er is een checklist toegevoegd op de handleidingen pagina waarin beschreven wordt welke stappen je kunt doorlopen. De stappen zijn gericht op gedeelde iPads en 1 op 1 iPads.

Aan het einde van het schooljaar zal er een nieuwe import gedaan moeten worden zodat alle klassen weer kloppen in ZuluDesk en de nieuwe leerlingen ook in ZuluDesk staan.

Bij 1 op 1 iPads zullen de iPads van groep 8 gewist moeten worden en gekoppeld moeten worden aan nieuwe leerlingen. Voor de gedeelde iPads is het verstandig om de cache te legen om het nieuwe schooljaar schoon te beginnen.

Vanuit Xando adviseren we om nu alvast te gaan kijken welke stappen er ondernomen moeten worden, zodat je weet wat er gebeuren moet. Zodra de iPads dan niet meer gebruikt worden aan het einde van dit schooljaar kun je ermee aan de slag!

Mocht je er niet uitkomen, maak een ticket aan in ZuluDesk met daarin: je gerichte vraag/probleemomschrijving, om welke locatie en klas het gaat, serienummer(s) van de iPad(s) en eventuele andere belangrijke informatie zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.
Schermafbeelding 2019-05-31 om 14.53.36

Handleidingen

Checklist - Het nieuwe schooljaar
Onder de kop "Het nieuwe schooljaar" is een checklist toegevoegd waarin staat beschreven welke stappen je kunt doorlopen om het nieuwe schooljaar goed te beginnen (zowel gedeelde als 1 op 1 iPads).
Checklist - iOS en apps updaten
Een handige checklist om apparaten en apps te updaten. Updates zijn belangrijk voor beveiliging, nieuwe features en het verhelpen van problemen!
xandobeheer-update

Xando Apple Premium Reseller

Xando Apple Premium Reseller is dé partner op het gebied van de Apple Business Manager, de Apple School Manager, configuratie, implementatie, training en beheer van al uw Apple apparaten in diverse Mobile Device Management-oplossingen als ZuluDesk of Jamf Now en Pro. Met jarenlange ervaring brengen wij elke organisatie in een zeer korte tijd naar een hoog niveau, zodat de Apple apparatuur optimaal ingezet kan worden!
Schermafbeelding 2018-10-25 om 13.46.41
Direct in contact komen met Xando?
xando-onderwijs-new-black-oranje
xando_zakelijk
xando
twitter 
MailPoet