xando-beheer-rood

Xando Beheer Nieuwsbrief #99

Hallo reader,

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer. Wekelijks houden wij je op de hoogte over de Apple School Manager, de Business Manager, ZuluDesk en Xinca MDM. Daarnaast komen ook interessante apps en updates over het beheer van Apple apparaten aan bod.

Met vriendelijke groet,
Xando

Interessante apps

iMovie app
iMove gratis

Dit keer een bekende app in de nieuwsbrief. De app heeft onlangs een update gehad en ondersteunt nu ook blue- en green screen! Met iMovie kun je eenvoudig gave video's maken.

Klik hier voor meer info.
Schermafbeelding 2019-06-13 om 11.33.39

VPP-krediet voor betaalde apps

Schermafbeelding 2019-04-23 om 09.56.53
Om betaalde apps aan te kunnen schaffen in de Apple School Manager of Apple Business Manager kun je een creditcard toevoegen, maar makkelijker is het om VPP-krediet aan te schaffen bij Xando. Kies het gewenste bedrag vanaf €15 en ontvang een inwisselbare code die je kunt inwisselen. Aansluitend is het tegoed bruikbaar voor de aanschaf van betaalde apps. En als onderwijs instelling krijg je bij veel apps ook nog eens 50% korting boven de 20 licenties.

Tegoed nodig? Stuur een mail met onderstaande informatie aan onderwijs@xando.nl.

Krediet: Gewenste bedrag vanaf €15
Instelling: School/stichting naam
Naam: Voor- en achternaam contactpersoon
E-mail: E-mail adres van beheerder in de manager

Let op: een normaal iTunes/Apple tegoed kaartje werkt niet!

Nieuws

Klaslokaal & Airdrop
Als je werkt met de app Klaslokaal, maak je vast en zeker gebruik van het delen van bestanden met leerlingen en andersom via AirDrop. AirDrop kun je gebruiken om bestanden te delen tussen apparaten, maar geeft leerlingen ook de mogelijkheid om bestanden te delen met elkaar.

Het is mogelijk om AirDrop uit te schakelen op de iPads van de leerlingen (via een profiel met beperkingen), maar dat wel de mogelijkheid blijft dat leerlingen via AirDrop een bestand kunnen delen met de leerkracht! Je krijgt het bestand dan binnen via de Klaslokaal app.

Door AirDrop uit te schakelen voor leerlingen, kunnen ze geen bestanden meer delen onderling, maar wel met de leerkracht. Handig toch?

In het voorbeeld hieronder staat links AirDrop uit en rechts AirDrop aan (op een iPad van een leerling). Links kan de leerling dus alleen iets delen met de leerkracht en rechts met iedereen die AirDrop aan heeft staan.
IMG_3E2E3EB313C9-1
AirDrop uit
IMG_F43B806755D3-1
AirDrop aan

Handleidingen

Er zijn geen wijzigen in handleidingen
xandobeheer-update

Xando Apple Premium Reseller

Xando Apple Premium Reseller is dé partner op het gebied van de Apple Business Manager, de Apple School Manager, configuratie, implementatie, training en beheer van al uw Apple apparaten in diverse Mobile Device Management-oplossingen als ZuluDesk of Jamf Now en Pro. Met jarenlange ervaring brengen wij elke organisatie in een zeer korte tijd naar een hoog niveau, zodat de Apple apparatuur optimaal ingezet kan worden!
Schermafbeelding 2018-10-25 om 13.46.41
Direct in contact komen met Xando?
xando-onderwijs-new-black-oranje
xando_zakelijk
xando
twitter 
MailPoet