xando-beheer-rood

Xando Beheer Nieuwsbrief #108

Hallo reader,

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer. Wekelijks houden wij je op de hoogte over de Apple School Manager, de Business Manager, ZuluDesk en Xinca MDM. Daarnaast komen ook interessante apps en updates over het beheer van Apple apparaten aan bod.

Met vriendelijke groet,
Xando

Interessante apps

Schermafbeelding 2019-11-07 om 13.10.37
Die niet - €1,89 of €0,94 (20+)

In deze app moet je telkens raden welke van de drie plaatjes er niet bij hoort.
Dit spel leert kinderen spelenderwijs verbanden leggen. Je kunt het alleen, maar ook samen spelen. Een leuke én leerzame app voor kinderen van 3 tot 13 jaar.

Klik hier voor meer info.
Schermafbeelding 2019-11-07 om 13.11.18

VPP-krediet voor betaalde apps

Schermafbeelding 2019-04-23 om 09.56.53
Om betaalde apps aan te kunnen schaffen in de Apple School Manager of Apple Business Manager kun je een creditcard toevoegen, maar makkelijker is het om VPP-krediet aan te schaffen bij Xando. Kies het gewenste bedrag vanaf €15 en ontvang een inwisselbare code die je kunt inwisselen. Aansluitend is het tegoed bruikbaar voor de aanschaf van betaalde apps. En als onderwijs instelling krijg je bij veel apps ook nog eens 50% korting boven de 20 licenties.

Tegoed nodig? Stuur een mail met onderstaande informatie aan onderwijs@xando.nl.

Krediet: Gewenste bedrag vanaf €15
Instelling: School/stichting naam
Naam: Voor- en achternaam contactpersoon
E-mail: E-mail adres van beheerder in de manager

Let op: een normaal iTunes/Apple tegoed kaartje werkt niet!

Nieuws

ZuluDesk is Jamf School
We hebben het al een paar keer aangekondigd, maar het is dan eindelijk zo ver! Afgelopen maandag (11 november 2019) is ZuluDesk omgetoverd tot Jamf School. Gelukkig blijft voor ons alles werken zoals het voorheen ook heeft gewerkt. Ook Xando blijft op dezelfde manier betrokken. We zullen vanaf nu alles wat voorheen ZuluDesk was, Jamf School gaan noemen.

Na deze re-branding hebben jullie ook een melding gekregen om de nieuwe algemene voorwaarden te accepteren. Zorg ervoor dat je dit op tijd doet, zodat er geen problemen ontstaan! De voorwaarden kun je vinden op deze webpagina.

Jamf-School-formerly-ZuluDesk
Mailing ZuluDesk/Jamf School APNS-certificaat
Onlangs heeft ZuluDesk een mail rondgestuurd aan een flink aantal beheerders met betrekking tot het APNS-certificaat. In deze nieuwsbrief willen we het nut en belang even toelichten van deze mail en de acties die hierin beschreven worden. Heb je deze mail niet gehad, hoef je verder geen actie te ondernemen!

Een APNS-certificaat zorgt ervoor dat de apparaten die aangemeld worden in het MDM-systeem op een goede manier communiceren met Apple. Dit certificaat moet elk jaar vernieuwd worden om de apparaten in beheer te houden. Sommige van deze certificaten staan nog op naam van ZuluDesk/Jamf School en deze certificaten moeten allemaal overgezet worden naar een school- of stichting certificaat.

Als je de stappen in de handleiding (te vinden in de URL in de mail) hebt gevolgd heb je alles gedaan wat er nodig is. Je hebt dan een eigen certificaat ge-upload en de apparaten zullen deze dan gebruiken in de toekomst.

Zie je de upload knop niet, maar heb je wel een mail gehad, dan heb je al een eigen certificaat in je omgeving staan en hoef je verder niets te doen.

Na 31 december 2019 worden er geen nieuwe apparaten meer toegestaan op het certificaat, dus voor deze datum moet je de acties uit de mail uitgevoerd hebben zodat er geen problemen ontstaan met de devices!

Handleidingen

Wijzingen Veelgestelde vragen
Er zijn twee items toegevoegd aan de veelgestelde vragen:
  • Wat is er nodig om Klaslokaal in te stellen?
  • Hoe verander ik een apparaat van eigenaar zonder de iPad te wissen?
Binnenkort zullen de handleidingen aangepast worden naar aanleiding van de naamsverandering van ZuluDesk naar Jamf School.
xandobeheer-update

Xando Apple Premium Reseller

Xando Apple Premium Reseller is dé partner op het gebied van de Apple Business Manager, de Apple School Manager, configuratie, implementatie, training en beheer van al uw Apple apparaten in diverse Mobile Device Management-oplossingen als ZuluDesk of Jamf Now en Pro. Met jarenlange ervaring brengen wij elke organisatie in een zeer korte tijd naar een hoog niveau, zodat de Apple apparatuur optimaal ingezet kan worden!
Schermafbeelding 2018-10-25 om 13.46.41
Direct in contact komen met Xando?
xando-onderwijs-new-black-oranje
xando_zakelijk
xando
twitter 
MailPoet