xando-beheer-rood

Xando Beheer Nieuwsbrief #109

Hallo reader,

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer. Wekelijks houden wij je op de hoogte over de Apple School Manager, de Business Manager, ZuluDesk en Xinca MDM. Daarnaast komen ook interessante apps en updates over het beheer van Apple apparaten aan bod.

Met vriendelijke groet,
Xando

Interessante apps

Schermafbeelding 2019-11-27 om 14.45.08
Kaarten gratis

Kaarten in de gratis apps van Apple waarmee je de wereld kunt verkennen, zelfs in 3D! Leuk voor de lessen aardrijkskunde, rekenen of andere vakken!

Klik hier voor meer info.
Schermafbeelding 2019-11-27 om 14.45.14

VPP-krediet voor betaalde apps

Schermafbeelding 2019-04-23 om 09.56.53
Om betaalde apps aan te kunnen schaffen in de Apple School Manager of Apple Business Manager kun je een creditcard toevoegen, maar makkelijker is het om VPP-krediet aan te schaffen bij Xando. Kies het gewenste bedrag vanaf €15 en ontvang een inwisselbare code die je kunt inwisselen. Aansluitend is het tegoed bruikbaar voor de aanschaf van betaalde apps. En als onderwijs instelling krijg je bij veel apps ook nog eens 50% korting boven de 20 licenties.

Tegoed nodig? Stuur een mail met onderstaande informatie aan onderwijs@xando.nl.

Krediet: Gewenste bedrag vanaf €15
Instelling: School/stichting naam
Naam: Voor- en achternaam contactpersoon
E-mail: E-mail adres van beheerder in de manager

Let op: een normaal iTunes/Apple tegoed kaartje werkt niet!

Nieuws

Handige apparaatgroepen
Een poos terug is er in Jamf School al flink uitgebreid in de filtermogelijkheden binnen Slimme apparaatgroepen. In deze nieuwsbrief willen we aandacht besteden aan een aantal van deze handige filters. Je kunt deze groepen zelf aanmaken door in Jamf School naar Apparaatgroepen te gaan en daar te klikken op Groep toevoegen. Hieronder worden een aantal van deze filters toegelicht.

Beschikbare opslag (%)
Met dit filter kun je de apparaten eruit filteren die nog een bepaald percentage aan opslag hebben (tussen de 0-100). Zo kun je bijvoorbeeld voor Shared iPads eruit halen welke bijna vol zitten, zodat je hiervan de cache kunt legen!

Batterij (%, alleen iOS)
Met dit filter kun je de apparaten eruit filteren die nog een bepaald batterijpercentage hebben. Deze kun je dan bijvoorbeeld een andere achtergrond geven, zodat er een signaal af wordt gegeven dat de devices aan de lader gelegd moeten worden.

Gebruiker lid van
Een veelgebruikt filter, waarmee je iPads in een apparaatgroep kunt zetten waarvan de eigenaar in een bepaalde gebruikersgroep zit.

Apparaat type
Een handig filter waarmee je alle apparaten van een bepaald type in een apparaatgroep kunt krijgen. Handig als je zowel iPads, MacBooks en bijvoorbeeld Apple TV's in één omgeving hebt.

Wil je meer informatie over apparaatgroepen en het toepassen hiervan? Kijk dan in deze handleiding.

Handleidingen

Er zijn geen wijzigingen.
xandobeheer-update

Xando Apple Premium Reseller

Xando Apple Premium Reseller is dé partner op het gebied van de Apple Business Manager, de Apple School Manager, configuratie, implementatie, training en beheer van al uw Apple apparaten in diverse Mobile Device Management-oplossingen als ZuluDesk of Jamf Now en Pro. Met jarenlange ervaring brengen wij elke organisatie in een zeer korte tijd naar een hoog niveau, zodat de Apple apparatuur optimaal ingezet kan worden!
Schermafbeelding 2018-10-25 om 13.46.41
Direct in contact komen met Xando?
xando-onderwijs-new-black-oranje
xando_zakelijk
xando
twitter 
MailPoet