xando-beheer-rood

Xando Beheer Nieuwsbrief #104

Hallo reader,

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer. Wekelijks houden wij je op de hoogte over de Apple School Manager, de Business Manager, ZuluDesk en Xinca MDM. Daarnaast komen ook interessante apps en updates over het beheer van Apple apparaten aan bod.

Met vriendelijke groet,
Xando
Het nieuwe schooljaar is weer begonnen!

Het nieuwe schooljaar is al in volle gang en daarom is het weer tijd voor de eerste nieuwsbrief. Zoals je van ons gewend bent zullen we je op de hoogte houden van alle nieuwe ontwikkelingen rondom Apple Devices en het beheer hiervan.

Mocht je de iPads nog niet klaar hebben voor het nieuwe schooljaar? Klik hier om naar de handleiding te gaan en er direct mee aan de slag te gaan!

Interessante apps

Schermafbeelding 2019-09-11 om 12.50.37
Garageband gratis

GarageBand verandert je iPad en iPhone in een verzameling Touch-instrumenten en een meer dan complete opnamestudio — zodat je overal waar je maar wilt muziek kunt maken.

Klik hier voor meer info.
Schermafbeelding 2019-09-11 om 12.50.43

VPP-krediet voor betaalde apps

Schermafbeelding 2019-04-23 om 09.56.53
Om betaalde apps aan te kunnen schaffen in de Apple School Manager of Apple Business Manager kun je een creditcard toevoegen, maar makkelijker is het om VPP-krediet aan te schaffen bij Xando. Kies het gewenste bedrag vanaf €15 en ontvang een inwisselbare code die je kunt inwisselen. Aansluitend is het tegoed bruikbaar voor de aanschaf van betaalde apps. En als onderwijs instelling krijg je bij veel apps ook nog eens 50% korting boven de 20 licenties.

Tegoed nodig? Stuur een mail met onderstaande informatie aan onderwijs@xando.nl.

Krediet: Gewenste bedrag vanaf €15
Instelling: School/stichting naam
Naam: Voor- en achternaam contactpersoon
E-mail: E-mail adres van beheerder in de manager

Let op: een normaal iTunes/Apple tegoed kaartje werkt niet!

Nieuws

Nieuwe ontwikkelingen rondom iPads
Op 10 september 2019 heeft Apple zijn nieuwe producten bekend gemaakt en alle ontwikkelingen rondom deze nieuwe apparaten. Een grote ontwikkeling voor iPads is in ieder geval de nieuwe iPad, de 7e generatie iPad.

Daarnaast hebben ze ook iPadOS gepresenteerd dat op 30 september 2019 wordt vrijgegeven. Deze update brengt op de iPads een aantal vernieuwingen met zich mee, hieronder staan een aantal van deze vernieuwingen:
  • Het beginscherm. Deze zal ruimer opgezet zijn waardoor je een betere iPad-ervaring krijgt.
  • Twee documenten naast elkaar. Je kon al twee apps naast elkaar gebruiken, maar je kunt met iPadOS ook twee documenten van dezelfde app (bijvoorbeeld notes of keynote) naast elkaar gebruiken.
  • Slide over. Hiermee kun je over een andere app een app gebruiken als 'zwevende' app. Handig als je bijvoorbeeld even wat wil berekenen in calculator als je op een website in safari aan het kijken bent.
  • Bestanden app. Deze ondersteunt straks ook USB-sticks en geeft een betere ervaring.
Natuurlijk zijn er nog meer veranderingen, maar dit is een greep uit de vernieuwingen die het apparaat nog meer functionaliteit geven in en buiten de klas.

Wil je meer weten over deze ontwikkelingen of de nieuwe iPads? Bel of mail met het Xando Onderwijsteam!

Handleidingen

Er zijn geen wijzigingen
Er zullen binnenkort wel een aantal veranderingen komen in ZuluDesk & Apple School Manager die opgenomen worden in de handleidingen. Houd de nieuwsbrief dus goed in de gaten!
xandobeheer-update

Xando Apple Premium Reseller

Xando Apple Premium Reseller is dé partner op het gebied van de Apple Business Manager, de Apple School Manager, configuratie, implementatie, training en beheer van al uw Apple apparaten in diverse Mobile Device Management-oplossingen als ZuluDesk of Jamf Now en Pro. Met jarenlange ervaring brengen wij elke organisatie in een zeer korte tijd naar een hoog niveau, zodat de Apple apparatuur optimaal ingezet kan worden!
Schermafbeelding 2018-10-25 om 13.46.41
Direct in contact komen met Xando?
xando-onderwijs-new-black-oranje
xando_zakelijk
xando
twitter 
MailPoet