xando zwart apparaat

Xando Beheer Nieuwsbrief #116

Extra lange editie!


Hallo reader,

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer. Elke maand houden wij je op de hoogte over de Apple apparaten, Apple School Manager & Jamf School. Daarnaast komen ook interessante apps en updates over het beheer van Apple apparaten aan bod.

Met vriendelijke groet,
Xando

Ondersteuning tijdens crisis

De laatste weken staat Nederland op zijn kop . Als onderwijsbedrijf begrijpen we dat het de afgelopen tijd niet altijd makkelijk is geweest en dat er nog genoeg uitdagingen zullen liggen. In deze extra lange nieuwsbrief willen we jullie ondersteunen door te verwijzen naar handige tools, apps en andere initiatieven die jullie kunnen helpen!

Zoals altijd blijft Xando bereikbaar voor vragen, advies en waar nodig de juiste ondersteuning. Team Xando Onderwijs staat voor jullie klaar! Neem gerust contact op via onderwijs@xando.nl.
Achtergrond Xando

Handige tools, apps en andere initiatieven

Xando Thuis Leren

Op deze pagina houden we dagelijks bij welke ontwikkelingen er gaande zijn binnen thuis leren voor het onderwijs. Hier is in ieder geval te lezen hoe je met een Apple oplossing de leerlingen aan de slag kunt laten gaan met de apparaten in de thuisomgeving.

Het grote voordeel van Apple-apparaten gecombineerd met Jamf School is dat je op afstand de apparaten (en dus de leerlingen) altijd kunt voorzien van de juiste informatie (apps, instellingen, web clips, e.d.).

Apple oplossingen

Apple biedt standaard al een aantal oplossingen aan, die juist in deze situatie goed gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld Schoolwerk, om opdrachten aan de kinderen uit te delen. Maar ook samenwerken in Pages/Numbers/Keynote kan erg verrijkend zijn! Met KeyNote Live geef je een presentatie op afstand, maar voelt het voor de leeringen alsof ze in de klas zitten. De tools iMessage en FaceTime zijn perfect in te zetten om te communiceren met de leerlingen via beeld, geluid en/of tekst. Ook andere apps als Microsoft Teams werken prima op Apple-apparaten!

Andere initiatieven

Het is mooi om te zien dat er ook andere initiatieven plaatsvinden zoals het tijdelijk gratis gebruik kunnen maken van de app Gynzy, 4 maanden gratis Jamf School, de tips van Meester Sander en nog veel meer!

Dit alles, om leerlingen te laten leren!
gynzy-icon-rounded
Naamloos
0

iPadOS/iOS 13.4

Twee weken geleden heeft Apple iOS/iPadOS 13.4 uitgebracht. Deze update brengt een aantal verbeteringen, ook voor gedeelde iPads. Hieronder de belangrijkste verbeteringen:
iPadOS13.4

Handleidingen

xandobeheer-update

Apple Authorised Education Specialist

Xando Apple Authorised Education Specialist is dé partner op het gebied van Apple School Manager, configuratie, implementatie, training en beheer van al uw Apple apparaten in diverse Mobile Device Management-oplossingen als Jamf School, Jamf Now en Jamf Pro. Met jarenlange ervaring brengen wij elke organisatie in een zeer korte tijd naar een hoog niveau, zodat de Apple apparatuur optimaal ingezet kan worden!
Schermafbeelding 2018-10-25 om 13.46.41
Direct in contact komen met Xando?
xando logo onderwijs zwart AAES
MailPoet