xando zwart apparaat

Xando Beheer Nieuwsbrief #118

Hallo reader,

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer. Elke maand houden wij je op de hoogte over de Apple apparaten, Apple School Manager & Jamf School. Daarnaast komen ook interessante apps en updates over het beheer van Apple apparaten aan bod.

Met vriendelijke groet,
Xando

Informatie over Jamf School

In deze nieuwsbrief willen we je informeren over een belangrijke mail vanuit Jamf School. We kunnen ons voorstellen dat sommige informatie de afgelopen tijd is ontgaan en daarom lichten we de informatie uit deze mail toe. Deze informatieve mail is gestuurd om gebruiker te informeren over de cloud migratie die binnenkort zal plaatsvinden van ZuluDesk naar Jamf School.

Jamf School mail "ACTION REQUESTED"

Onlangs heeft Jamf School een mail gestuurd naar alle beheerders waarin aandacht wordt gevraagd rondom de cloud migratie. Deze mail geeft informatie over de migratie van het ZuluDesk domein naar het Jamf School Cloud domein.

Er zal binnenkort (bij de volgende Jamf School release) na het inloggen een pop-up worden getoond waarin een domein gekozen moet worden voor de omgeving. Hierin wordt aangeraden om de schoolnaam te gebruiken. Deze zal dan toegepast worden in de daarop volgende release van Jamf School. Als je beheerder bent van meerdere scholen moet dit voor elke omgeving gerealiseerd worden. Het kan zijn dat er tijdens het instellen een melding komt dat de domeinnaam al bestaat (doordat er scholen zijn met dezelfde naam). We adviseren dan te werken met een voorvoegsel, tussenstreep of lage streep. De uiteindelijke domeinnaam zal dan worden "schoolnaam.jamfschool.com".

Je hoeft dus naar aanleiding van deze mail nog niets te doen. Er is pas actie nodig, als het scherm zichtbaar is na inloggen in Jamf School. Het blijft na deze migratie nog steeds mogelijk om te switchen tussen omgevingen als je beheerder bent van meerdere omgevingen zoals dat nu ook kan.

Kom je er niet uit tijdens het instellen kunnen we natuurlijk altijd ondersteunen!

Jamf School apps

Als je nu gebruikmaakt van de ZuluDesk apps (Teacher, Student en/of Parent) zullen deze apps ook overgezet moeten worden naar Jamf School als het domein gemigreerd is. Je kunt deze op dezelfde manier installeren als alle andere apps vanuit de App Store met behulp van deze handleiding. De apps kunnen pas gebruikt worden als het domein is overgezet, maar je kunt wel alvast de voorbereidingen treffen door de app aan te schaffen en in Jamf School klaar te zetten!
De Jamf School apps zijn te vinden in de App Store:
Jamf Apps
Werk je nog niet met deze apps, maar ben je hier wel nieuwsgierig naar? Je kunt op deze pagina van Jamf School meer lezen over de mogelijkheden!
Schermafbeelding 2020-05-25 om 13.17.14

Handleidingen

Er zijn geen wijzigingen in de handleidingen.
xandobeheer-update

Apple Authorised Education Specialist

Xando Apple Authorised Education Specialist is dé partner op het gebied van Apple School Manager, configuratie, implementatie, training en beheer van al uw Apple apparaten in diverse Mobile Device Management-oplossingen als Jamf School, Jamf Now en Jamf Pro. Met jarenlange ervaring brengen wij elke organisatie in een zeer korte tijd naar een hoog niveau, zodat de Apple apparatuur optimaal ingezet kan worden!
Schermafbeelding 2018-10-25 om 13.46.41
Direct in contact komen met Xando?
xando logo onderwijs zwart AAES
MailPoet