Xando Beheer nieuwsbrief #4

Beste reader,

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer. Wekelijks houden wij je op de hoogte van de updates rondom apps voor het onderwijs, de Apple School Manager en apparaat beheer met een MDM.

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling 

---

Gratis onderwijs apps

 Tiny Dentist Christmas

Laten we alvast een beetje in de kerstsfeer komen! 

Leuk leren tandenpoetsen na al dat feestelijk snoepen.

Meer informatie

 Toca Life: School

Pak je rugtas, het is tijd voor Toca Life: School! 

Geef les, kies een kluisje, doe een voedselgevecht, jij bepaald het zelf.

Meer informatie

Highlights Monster Day

Thuis spelen met een voor-schools monster! 

Wat ga vandaag allemaal uitspoken?

Meer informatie

---

Apparaat beheer voor dummies

DEP en VPP token vernieuwen

Steeds meer scholen merken de laatste tijd dat VPP, DEP, of beide niet meer goed synchroniseren in ZuluDesk. Veelal is het zo dat de tokens verlopen zijn, omdat jullie vorig jaar rond deze tijd gestart zijn. Deze tokens kunnen eenvoudig vernieuwd worden via de Apple School Manager en VPP pagina van Apple. Dit moet zowel voor VPP als DEP gebeuren en dan kun je er weer een jaar tegenaan!

Mocht je er nu niet uitkomen, dan heb ik bij Handleidingen neergezet hoe je de token kunt vervangen. Let wel op dat je niet naar deploy.apple.com gaat, maar naar school.apple.com.

Tijdelijk gratis apps aanschaffen in VPP

Elke dag speur ik het internet af naar leuke onderwijs apps die tijdelijk gratis zijn. Dit kan een dag zijn, soms een week. Deze apps zet ik op de website, dus ik raad je aan om hier regelmatig even te checken of er nog wat nieuws is!

Naast de onderwijskundige waarde van deze apps, is mijn voornaamste reden dat deze apps ook gratis zijn in jullie VPP omgeving. Je kunt deze app dus een korte periode gratis aanschaffen voor alle iPads binnen de school. Mijn advies is om de app dan ook schoolbreed aan te schaffen, dus met de ultieme gedachte dat elke leerling en leerkracht een iPad heeft. Op die manier kun je altijd, ook nadat de app weer geld kost, nieuwe iPads voorzien van deze apps. 

---

Website updates

Updates

• Nieuw handleidingen voor:

• DEP Token vernieuwen. Klik hier

• DEP profiel configureren en toepassen. Klik hier

• VPP configureren. Klik hier

• Nieuwe pagina toegevoegd: App video's!

• Nieuwe Onderwijs apps toegevoegd. Klik hier

Ter info: De handleidingen zijn alleen toegankelijk met een wachtwoord. Mail naar onderwijs@xando.nl voor de mogelijkheden tot toegang.

---

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!