Header

 

Xando Beheer Nieuwsbrief #81

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer.

Wekelijks brengen wij je op de hoogte van updates rondom apps, de Apple School Manager, Apple Business Manager, Xinca, ZuluDesk MDM en meer!

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling

---

Interessante apps

Clips

Clips is een gratis app om leuke video's te maken die je kunt delen met familie en vrienden. In een paar simpele tikken maak en stuur je een videobericht of vertel je snel een verhaal met artistieke filters, bewegende tekst, muziek, emoji's en leuke stickers met personages van onder andere Star Wars en Disney•Pixar.

Klik hier

---

Gebruikers en groepen importeren met edeXML

(en beheerde Apple ID's aanmaken)

Het is bekend dat de doorloop op scholen soms erg groot is. Nieuwe kinderen erbij, kinderen die school verlaten en ga zo maar door. Hierdoor verandert de informatie dus ook in het leerlingvolgsysteem en dit wil ZuluDesk altijd graag weten :-). Vooral wanneer een school gebruik maakt van gedeelde iPads, dan wil je dat een nieuwe leerling zo snel mogelijk een account krijgt om mee in te loggen.

Speciaal hiervoor hebben wij een nieuwe handleiding geschreven met hierin alleen hoe je een edeXML bestand exporteert uit het LVS, importeert in ZuluDesk en hoe je vervolgens beheerde Apple ID's aanmaakt voor deze leerlingen. Waarmee ze dan kunnen inloggen op een eigen iPad of op een gedeelde iPad.

Sommige scholen zijn onderdeel van een stichtingaccount binnen ZuluDesk, in dat geval zal je zelf geen nieuwe beheerde Apple ID's kunnen aanmaken. Geen nood! Dit is vaak bovenschool geregeld of loopt via Xando zelf, dit staat ook keurig beschreven in de handleiding.

Ons advies? Maak zo snel mogelijk gebruik van deze handleiding, ook door het jaar heen. Wanneer je dit goed onder knie hebt, dan is de overgang naar een nieuw schooljaar ook een fluitje van een cent! Wanneer edeXML namelijk de bron is voor alle gebruikers en groepen, dan past hij alles automatisch aan. Bestaande leerlingen blijven staan, nieuwe leerlingen erbij en oude leerlingen worden uit de groep gehaald. Dus ook al wil je dit eens testen, er wijzigt niets aan de bestaande instellingen, dus leef je uit!

Klik hier om snel naar de handleiding pagina te gaan en doe er je voordeel mee!

---

Xando is dé partner op het gebied van DEP, configuratie, implementatie, training en beheer voor al uw apparaten. Met jarenlange ervaring brengen wij elke organisatie in een zeer korte tijd naar een hoog niveau, zodat de Apple apparatuur optimaal ingezet kan worden!

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het ons weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!