Header

 

Xando Beheer Nieuwsbrief #83

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer.

Wekelijks brengen wij je op de hoogte van updates rondom apps, de Apple School Manager, Apple Business Manager, Xinca, ZuluDesk MDM en meer!

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling

---

Interessante apps

YouTube Kids

We hebben YouTube Kids gemaakt om het voor kinderen veiliger en eenvoudiger te maken om de wereld te verkennen via online video's - van hun favoriete shows en muziek tot het leren bouwen van een modelvulkaan (of slijm maken ;-) en alles daartussenin. 

Klik hier

---

UPDATE: Gebruikers en groepen importeren met edeXML en beheerde Apple ID's aanmaken

In nieuwbrief #81 heb ik jullie op de hoogte gebracht van de nieuwe handleiding om een edeXML bestand importeren. Vandaag ontvangen jullie hiervan een update, een nieuwe versie die vanaf nu online staat op de handleiding pagina.

edeXML versie 1.03 of 2.0?

In ZuluDesk en 'oude' handleidingen staat dat je versie 1.03 moet hanteren. Maar tegenwoordig is er ook versie 2.0, versies die beide geïmporteerd kunnen worden. Maar er zit een verschil in de versies die ervoor kan zorgen dat alle leerlingen ineens in een andere groep zitten en apps kwijt zijn of niet meer kunnen inloggen op een gedeelde iPad.

Verschil

Versie 1.03 importeert alle groepen afzonderlijk. Groepsnamen zijn te herkennen aan het leerjaar dat er tussen haakjes achter staat. Bijvoorbeeld:

Groep 1/2 A (leerjaar 1) en Groep 1/2 A (leerjaar 2)

Versie 2.0 importeert alle groepen samen. Groepsnamen zijn te herkennen aan enkel de groepsnaam, zonder (leerjaar) erachter. Bijvoorbeeld:

Groep 1/2 en Groep 3/4

Welke versie moet ik hebben?

Voor je een nieuw edeXML bestand importeert moet je even in ZuluDesk kijken onder gebruikers - groepen. Hier zie je de huidige groepen staan, met of zonder (leerjaar) erachter. 

Nieuwe ZuluDesk omgeving? —> Versie 2.0

Bestaande omgeving zonder (leerjaar) achter de groepsnamen? —> Versie 2.0

Bestaande omgeving met (leerjaar) achter de groepsnamen? —> Versie 1.03

Klik hier om snel naar de handleiding pagina te gaan en doe er je voordeel mee!

---

Xando is dé partner op het gebied van DEP, configuratie, implementatie, training en beheer voor al uw apparaten. Met jarenlange ervaring brengen wij elke organisatie in een zeer korte tijd naar een hoog niveau, zodat de Apple apparatuur optimaal ingezet kan worden!

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het ons weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!