Xando Beheer nieuwsbrief #11

Hallo!

Welke bij weer een nieuwe nieuwsbrief van Xando Beheer. Wekelijks houden wij je op de hoogte van de updates rondom apps voor het onderwijs, de Apple School Manager en apparaat beheer met een MDM.

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling 

---

Gratis onderwijs apps

 Haiku Deck

Een fantastische manier om een unieke presentatie te maken.

Maak een verhaal met thema's, afbeeldingen en muziek!

Meer informatie

 

---

Apparaat beheer voor dummies

Blacklisting en Whitelisting

In een profiel kun je bovenstaande payload toevoegen om de iPad er precies zo uit te laten zien. 

Blacklisting: Hiermee laat je simpelweg sommige apps niet zien op de iPad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de voorge├»nstalleerde apps die aak niets te zoeken hebben op een iPad die in de klas gebruikt wordt. 

Whitelisting: Door een profiel hiermee te voorzien zie je alleen nog de gekozen apps op de iPad. Het voordeel ten opzichte van een applock is dat je meerdere apps kunt kiezen. Dit kan met een profiel wanneer het voor langere tijd nodig is, voor tijdelijk gebruik kun je dit als leerkracht in de Teacher app zelf toepassen. In deze app is het namelijk mogelijk om een applock te doen met meerdere apps, een enorm voordeel ten opzichte van de Klaslokaal app van Apple. 

---

Website updates

Updates

• Nieuwe onderwijs apps. Klik hier

Ter info: De handleidingen zijn alleen toegankelijk met een wachtwoord. Mail naar onderwijs@xando.nl voor de mogelijkheden tot toegang.

---

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!