Xando Beheer Nieuwsbrief #23

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer. Wekelijks houden wij je op de hoogte van de updates rondom apps voor het onderwijs, de Apple School Manager en apparaatbeheer met een Mobile Device Manager.

Ook deze keer heb ik, in verband met de vakantie, nogmaals het stuk over Smart Groups toegevoegd. Lees dit goed door.

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling 

---

Gratis onderwijs apps

Carnaval der Dieren

Juffen en meesters opgelet!

Vanaf nu is de sneak preview van Carnaval der Dieren beschikbaar in de appstore.

Klik hier

 

Appletips

Wil je alle afgeprijsde of gratis apps zien?

Kijk dan snel op de website van Appletips voor zowel iOS als macOS apps.

Klik hier

 

---

Apparaatbeheer voor dummies

Smart Groups

Vanaf nu maakt ZuluDesk gebruik van Smart Groups voor het toewijzen van apps, profielen en documenten. Een slimme groep is een apparaatgroep met een slimme functie, waardoor nieuwe apparaten automatisch kunnen worden toegevoegd.

Er is een nieuwe handleiding geschreven om alles uit te leggen, want de huidige werkwijze zal hoe dan ook veranderen door de komst van Smart Groups. Het zal even wennen zijn, maar het beheer wordt er eenvoudiger door.

Klik hieronder om direct naar de handleiding te gaan.

Klik hier

Apple apps

Sinds vorige week heeft Apple de apps Pages, Numbers, Keynote, iMovie en Garageband volledig gratis gemaakt voor alle gebruikers. Voor Apple School Manager gebruikers was dit natuurlijk al gratis aan te vragen via het Apple Fulfillment Program, maar dat hoeft nu dus niet meer.

Schaf eenvoudig alle Apple apps aan in het Volume Purchase Program, zoals je gewend bent, en wijs de apps toe aan de iPads via bovenstaande Smart Groups.

Let op!

De Apple apps die voorgeïnstalleerd zijn op een nieuwe iPad werken alleen wanneer je ze activeert met een Apple ID. Veel scholen maken geen gebruik van Apple ID's, dus zal dit helaas niet werken. Om dan toch de apps via ZuluDesk toe te wijzen, dienen eerst de voorgeïnstalleerde apps van de iPad verwijdert te worden. Dit moet helaas handmatig, wat tevens ook de snelste weg is.

Wanneer er een beperking en/of beginscherm profiel actief is op de iPads, dan zul je even de Smart Group uit het domein van de profielen moeten verwijderen, tijdelijk. Dan de apps handmatig laten verwijderen, waarna je de Smart Groups weer toevoegt aan het domein van de profielen.

Mocht je er niet uitkomen, maak dan snel een ticket aan in ZuluDesk! Wij helpen je graag!

---

Website updates

Updates

• Nieuwe onderwijs apps. Klik hier

• Nieuwe handleiding Smart Groups. Klik hier

Ter info: De handleidingen zijn alleen toegankelijk met een wachtwoord. Mail naar onderwijs@xando.nl voor de mogelijkheden tot toegang.

---

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!