Xando Beheer Nieuwsbrief #36

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer.

Wekelijks breng ik je op de hoogte van updates rondom apps, de Apple School Manager, Apple Deployment Programs en apparaatbeheer met een Mobile Device Manager.

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling 

---

Interessante apps

De Gouden Guppy is een vakjuryprijs voor de beste app voor de allerkleinsten. Dit is een zeer specifiek terrein binnen digitaal design dat specifieke aandacht vergt voor nauwgezette details, speelwaarde bij digitale interactie en een integere doelstelling, die geschikt zijn voor dit zeer jonge publiek. Deze prijs voor Nederlandse producties wordt door Mediawijzer.net uitgereikt. Van 2012 tot en met 2016 werd deze prijs uitgereikt onder de naam Media Ukkie Award. De genomineerden zijn:

Carnaval der Dieren

Deze kleurrijke, educatieve muziekapp is gemaakt voor kinderen in de kleuterleeftijd. In de app kan je luisteren en kijken naar het Koninklijk Concertgebouworkest.

 Klik hier

KinderGebaren: Gebaren voor Kinderen

KinderGebaren voor en door kinderen! De KinderGebaren app is mogelijk gemaakt door NSGK. Ieder item bevat een plaatje met daaronder een filmpje en een geluidsfragment van het bijbehorende gebaar.

Klik hier

Benji Davies: De Kleine Walvis

De kleine walvis is een app gebaseerd op het gelijknamige Prentenboek van het Jaar 2017 van illustratietalent Benji Davies. Het is een hartverwarmend verhaal over een jongen en een walvis.

Klik hier

Een Verre Reis - een interactief verhaal van Toon Tellegen

Voor alle fans van het werk van de veelgeprezen Nederlandse auteur Toon Tellegen. Met 'Een Verre Reis' duik je in een fabelachtige geanimeerde wereld. 

Klik hier (let op, deze app kost € 2,29)

Appletips

Wil je alle afgeprijsde of gratis apps zien?

Kijk dan snel op de website van Appletips voor zowel iOS als macOS apps.

Klik hier

 

---

Apparaatbeheer voor dummies

Handleidingen

Weet je het even niet meer?

• apps aanschaffen en toewijzen

• VPP en DEP tokens vervangen

• slimme apparaat groepen aanmaken

• nieuwe profielen aanmaken en huidige bewerken

• klassen configureren

• en ga maar door

Gelukkig heeft Xando Beheer een schitterende pagina met hierop alle handleidingen over bovenstaande onderdelen en nog veel meer!

Misschien is het handig om, voor je een ticket aanmaakt of een mailtje typt, eerst even een handleiding te raadplegen over het onderdeel waar je op vastloopt. Op die manier leer je iets nieuws, ben je sneller geholpen en word je nog meer zelfvoorzienend in het gebruik van de iPads en het beheer hiervan. Lijkt me niets mis mee! :)

KLIK SNEL HIER OM NAAR DE HANDLEIDINGEN TE GAAN

---

Website updates

Updates

• Nieuwe handleidingen pagina Klik hier

---

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!