Xando Beheer Nieuwsbrief #37

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer.

Wekelijks breng ik je op de hoogte van updates rondom apps, de Apple School Manager, Apple Deployment Programs en apparaatbeheer met een Mobile Device Manager.

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling 

---

Onderwijs apps

Deze week de app Woordwiel van meester Jan-Willem Duim. Een geweldige app waarmee kinderen in groep 3 op eenvoudige en speelse wijze leren lezen. Dit betreft de gratis variant waarmee je beperkt toegang hebt, de volledige versie kost slechts € 1,09!

PRIJSVRAAG

Speciaal voor de Xando Beheer nieuwsbrief heeft Jan-Willem een inwisselbare code beschikbaar gesteld voor een van de abonnees. Hiermee kun je op een iPad (met Apple ID) de code inwisselen om toegang te krijgen tot de volledige app om in te zetten in de klas.

Wat moet je hiervoor doen?

Stuur voor donderdag 16 november een bericht naar stef.heeling@xando.nl met hierin een les die je hebt gegeven met de iPad en bijbehorende apps.  De meest innovatieve en leerzame les krijgt een plekje in de volgende nieuwsbrief en wordt de winnaar van de app Woordwiel!

Stuur dus voor donderdag 16 november je lesidee!

Woordwiel: woorden leren lezen groep 3, gratis!

Kinderen leren lezen door letters te verklanken en ze samen tot een woord te voegen (hakken-plakken). Met deze app kunnen kinderen zelf aangeven welke klanken ze al kennen of willen leren. 

Klik hier

Appletips

Wil je alle afgeprijsde of gratis apps zien?

Kijk dan snel op de website van Appletips voor zowel iOS als macOS apps.

Klik hier

 

---

Apparaatbeheer voor dummies

ZuluDesk Ticket Systeem

Wanneer de handleiding niet het antwoord geeft of je ervaart een probleem in de ZuluDesk, Apple School Manager of VPP omgeving, maak dan gebruik van het ticket systeem. Op deze manier worden support vragen snel opgelost en blijft het voor jou en mij overzichtelijk. Bellen en mailen mag natuurlijk altijd, maar voor het geven van support op basis van serienummers is zeker niet altijd handig. Maak daarom primair altijd gebruik van het ticket systeem.

Wanneer je namelijk een ticket goed inricht krijg je snel de oplossing terug en kun je dit in je eigen ticket overzicht altijd weer terugvinden wanneer het probleem zich nogmaals voordoet.

Inrichting van een juist ticket:

• Geef een goed naam met korte beschrijving van het 'concrete' probleem

• Beschrijf altijd de situatie aan de hand van serienummers, apps, documenten, profielen

• Geef altijd concreet weer wat er mis is en wat je al hebt geprobeerd

• Zorg dat je fysiek een apparaat voorhanden hebt indien nodig

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voorbeeld van een fout ticket:

Titel: App installeert niet.

Omschrijving: Op de iPad van Suzanne komen de apps niet binnen.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voorbeeld van een goed ticket:

Titel: Gynzy Kids en WRTS installeren niet op iPad

Omschrijving: Op de iPad van Suzanne met serienummer DMPRNFEW14 installeren de 2 apps niet. We hebben de apps al opnieuw proberen te pushen en de licenties gesynchroniseerd.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoe concreter het ticket, hoe sneller de oplossing!

---

JOENO 2017

Een uniek en bijzonder Onderwijs evenement! Tijdens hét Apple onderwijsevent op 22 november 2017 kan iedereen weer zien en ervaren hoe digitale leermiddelen het onderwijs kunnen ondersteunen en versterken. Zoals u van ons gewend, zullen we het event openen met een interesante Keynote. Schoolleiders, docenten, leerlingen en Xando delen deze dag hun ervaringen met het gebruik van iPads in het onderwijs. Daarnaast ga je als docent ook zelf aan de slag om te ervaren hoe jouw leerlingen betekenisvol onderwijs kunnen volgen. Als schoolleider kom je in contact met collega’s en organisaties die jou meer kunnen vertellen over de randvoorwaarden voor digitale leermiddelen in het onderwijs. 

MELD JE HIER DIRECT AAN!

---

Website updates

• Nieuwe handleidingen pagina Klik hier

---

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!