Welkom bij de Xando Beheer nieuwsbrief!

Beste reader,

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer. Wekelijks houden wij je op de hoogte van de updates rondom apps voor het onderwijs, de Apple School Manager, apparaat beheer met een MDM en meer!

De wekelijkse nieuwsbrief met de gratis onderwijs app van de dag komt te vervallen, deze app is vanaf nu een vast onderdeel van deze wekelijkse nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling - Xando Onderwijs

---

Gratis onderwijs apps

Swift Playgrounds

Met de vernieuwende iPad-app Swift Playgrounds leer je op een interactieve en leuke manier programmeren. Door puzzels op te lossen leer je de beginselen van Swift, een door Apple ontwikkelde programmeertaal waarmee tal van veelgebruikte apps zijn gemaakt. En met nieuwe uitdagingen bouw je je vaardigheden vervolgens verder uit. Er is geen programmeerkennis nodig voor Swift Playgrounds, dus het is ideaal voor als je net begint. 

---

Apparaat beheer voor dummies

Gedeelde iPads en beheerde Apple ID's

Nu vrijwel iedereen gebruik maakt van de Apple School Manager is het mogelijk om beheerde Apple ID's aan te maken voor leerlingen. Deze kunnen op persoonlijke apparaten gebruikt worden, maar uiteraard ook voor het inloggen op gedeelde iPads. Voor informatie kun je kijken bij de handleidingen of neem contact met Xando Onderwijs op via onderwijs@xando.nl.

Handleidingen

Vooral in het begin kan de Apple School Manager en ZuluDesk veel informatie zijn om allemaal te behappen. Elke dag komen er dan ook haast nieuwe functies bij, zowel klein als groot. Een goede basis configuratie is dan ook zeer belangrijk en daarna is het veelal een kwestie van goed bijhouden. Voor dat bijhouden heb ik allerlei korte handleidingen geschreven die via onderstaande link te zien zijn. Denk hierbij aan:

• Apps aankopen en distribueren

• Profielen aanmaken en bijwerken

• Gebruikers en groepen en beheerde Apple ID's

• Gedeelde iPads

• En meer!

De toegang voor de handleidingen is verkrijgbaar via onderwijs@xando.nl.

Klik hier om naar de handleidingen te gaan.

---

Website updates

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws

• De Apple School Manager Help staat online om je onderwijsinstelling stap-voor-stap te begeleiden bij het inschrijf proces. Klik hier

• Er is een nieuwe pagina bij gekomen met Onderwijs Apps die je niet mag missen! Klik hier

• Op de hoofdpagina worden nu alle updates keurig bijgehouden. Klik hier

• Er zijn weer nieuwe handleidingen toegevoegd voor ZuluDesk en de Klaslokaal-app. Klik hier

Ter info: De handleidingen zijn alleen toegankelijk met een wachtwoord. Mail naar onderwijs@xando.nl voor de mogelijkheden tot toegang.

---

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!

Met vriendelijke groet,

Stef