Header

 

Xando Beheer Nieuwsbrief #44

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer.

Wekelijks breng ik je op de hoogte van updates rondom apps, de Apple School Manager, Apple Deployment Programs en apparaatbeheer met een Mobile Device Manager.

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling 

---

Onderwijs apps

Top 100 leerzame apps van meestersander.nl

Vanochtend heb ik met Sander Gordijn gezeten, de man achter www.meestersander.nl. Een begrip in het basisonderwijs op het gebied van apps, kleuteronderwijs en technologische vernieuwingen. Sander heeft een prachtige lijst met apps gemaakt die je als poster vorm kunt ontvangen via zijn site.

'Er zijn zoveel goede en leerzame apps en websites te vinden om te gebruiken in de klas. Hierdoor heb je als leerkracht vaak geen idee wat er allemaal beschikbaar is. Om je daar bij te helpen heb ik mijn 100 favoriete apps en websites voor je op een rij gezet. Puur persoonlijke voorkeur en in willekeurige volgorde. Wel heb ik ze voor je geordend op vakgebied. Bij elke vakgebied heb ik een speciale pagina gemaakt met een korte uitleg over de apps en zet ik erbij hoe duur de app is, voor welke leeftijdscategorie, welk leerdoel je er volgens mij mee kunt behalen en waar je de app kunt downloaden.'

Meester Sander

Mijn naam is Sander Gordijn en sinds 2010 sta ik dagelijks voor een kleutergroep in Meppel. Kinderen van deze leeftijd hebben mijn hart gestolen en ik wil niets anders meer.

De onderwijsvisie die in een kleutergroep wordt gehanteerd,
is precies waar ik me prettig bij voel.
Mijn kracht is om kinderen te laten stralen.

Naast leerkracht ben ik ICT-coördinator. Ik verzorg de onderwijskundige visie op ICT gebruik in elke groep. Mijn specialisme ligt bij ICT en het jonge kind.
Vanwege dit specialisme ben ik in 2013 uitgeroepen tot eduapp-expert en in 2017 tot meest innovatieve leerkracht van het jaar.

---

Apparaatbeheer voor dummies

Uw (beheerde) Apple ID is vergrendeld

Sinds enkele dagen krijgen we meldingen van scholen waarbij een account binnen de Apple School Manager geen apps meer aan kan schaffen. Je krijgt dan de melding dat het account vergrendeld is. Dit is uiteraard heel vervelend en we hebben dit geescaleerd naar Apple. Die kwam met een tijdelijke oplossing, maar gaat ook kijken naar een structurele oplossing.

De tijdelijke oplossing (zodat je direct weer aan de slag kunt)

Je dient contact op te nemen met Apple om dit probleem op te lossen.

Bel met 0800-0201581. Zodra je iemand aan de telefoon krijgt, meld je dat je AppleID is vergrendeld uit veiligheidsredenen en dat je iemand wilt spreken van het Account Security Team (je wordt niet direct doorverbonden maar ze weten dan wel waar het over gaat). Ze zullen je vragen om in te loggen op de website appleid.apple.com voor een support pincode. Ook wordt er een aantal extra vragen ter identificatie gesteld. Waarschijnlijk wordt je in de wacht gezet en na een aantal minuten hebben ze het probleem opgelost.

---

Website updates

Geen updates op dit moment.

---

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!