Header

 

Xando Beheer Nieuwsbrief #45

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer.

Wekelijks breng ik je op de hoogte van updates rondom apps, de Apple School Manager, Apple Deployment Programs en apparaatbeheer met een Mobile Device Manager.

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling 

---

Onderwijs apps

Overstroom ik?

Met deze app stelt Rijkswaterstaat burgers in Nederland in staat te bekijken of zij in hun eigen huis het risico lopen op een grote overstroming. En zo ja, hoe hoog het water in het ergste geval kan komen en of het zin heeft te vluchten naar een hoger gelegen verdieping in huis. Daarnaast biedt de app informatie over de maximale waterhoogte in de (woon)omgeving. Via een kaart en legenda kan de waterhoogte worden afgelezen zodat men o.a. kan bepalen of er in de omgeving droge plekken beschikbaar zijn. De app geeft ook informatie over hoe groot de kans is op een overstroming. In de app is een verwijzing opgenomen naar een website met informatie over hoe te handelen bij een overstroming: blijven of weggaan.

De app kan gebruik maken van de GPS functie van uw toestel. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van de camera in uw toestel waarmee een overstroming in het beeld van de camera wordt weergegeven. Dit beeld kunt u opslaan daarom wordt ook toestemming gevraagd om gebruik te maken van uw opslagruimte. Locatiegegevens en camerabeelden worden door de app niet verzameld of opgeslagen.

Overstroom ik?

Nederland is goed beschermd tegen overstromingen. Het kan echter een keer mis (dreigen) te gaan. Daarom is het verstandig dat burgers in Nederland zich meer bewust worden van dit risico en hoe men zich hierop kan voorbereiden.

Klik hier

AppleTips

Wil je alle afgeprijsde of gratis apps zien?

Kijk dan snel op de website van Appletips voor zowel iOS als macOS apps.

Klik hier

---

Apparaatbeheer voor dummies

Apps automatisch installeren

Sinds een tijdje staan apps die je wilt installeren standaard op 'handmatig installeren'. Je moet dan altijd goed oppassen bij nieuwe toewijzingen, want als je dit niet verandert zal de app nooit vanzelf installeren. Het is nu mogelijk om dit eenmalig in te stellen, waardoor de toewijzing van nieuwe apps nu standaard op 'autmatisch installeren' staan.

• ZuluDesk

• Organisatie

• Instellingen

• Algemeen

• Vink aan 'Enable automatic installation for new groups in the scope of an application or document'

• Opslaan

Mijn advies, stel dit direct in! :)

---

Website updates

Nieuwe informatiepagina over beheerde Apple ID's in het onderwijs op de 'Handleiding'  pagina.

---

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!