Header

 

Xando Beheer Nieuwsbrief #51

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer.

Wekelijks breng ik je op de hoogte van updates rondom apps, de Apple School Manager, Apple Deployment Programs en apparaatbeheer met een Mobile Device Manager.

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling 

---

Twitter @XandoBeheer

---

Onderwijs apps

Deze week presenteer ik in de vorm van 3 apps een eenvoudige manier om te beginnen met coderen in de klas. Van eenvoudige stapjes slepen in de vorm van een plaatje tot het zelf uittypen van een code die een speelveld oplost, alles is mogelijk!

Lees ook zeker het gedeelte over Apple Teacher verder in de nieuwsbrief. Hierin is Swift Playgrounds namelijk een onderdeel die je als leerkracht stapsgewijs doorloopt. Ideaal om direct mee te beginnen wanneer je als leerkracht lesgeeft met een iPad.

codeSpark (onderbouw)

codeSpark Academy met The Foos is het # 1 leren programmeren voor kinderen 4-9!

Klik hier

Tynker (middenbouw)

Tynker is de gemakkelijkste manier om te leren coderen. Ons bekroond curriculum helpt kinderen te leren van coderen te houden! 

Klik hier

Swift Playgrounds (middenbouw/bovenbouw/vo)

Swift Playgrounds is een revolutionaire app voor de iPad waarmee je op een leuke manier kunt leren programmeren en kunt experimenteren met programmacode.

Klik hier

AppleTips

Wil je alle afgeprijsde of gratis apps zien?

Kijk dan snel op de website van Appletips voor zowel iOS als macOS apps.

Klik hier

---

Updates

Apple Teacher

Apple Teacher is een gratis professioneel onderwijs­programma dat ontwikkeld is om leerkrachten te ondersteunen bij het gebruik van Apple producten voor lesgeven en leren. Als leerkracht kun je op iPad en Mac vaardigheden ontwikkelen en die direct toepassen in de klas. Daarnaast krijg je erkenning voor alle nieuwe dingen die je leert en word je beloond voor je dagelijkse inspanningen.

Check snel de nieuwe pagina op de website en meld je aan om vandaag nog de eerste stap te zetten om een Apple Teacher te worden. Xando heeft meerdere Apple Education Trainers in dienst die jouw school graag begeleiden met het Apple Teacher programma of Apple Professional Learning.

Bel met 038 425 40 60 of mail naar onderwijs@xando.nl.

Klik hier

---

Website updates

• Nieuwe pagina 'Apple Teacher' Klik hier

 

---

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!