Header

 

Xando Beheer Nieuwsbrief #53

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer.

Wekelijks breng ik je op de hoogte van updates rondom apps, de Apple School Manager, Apple Deployment Programs en apparaatbeheer met een Mobile Device Manager.

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling 

---

Twitter @XandoBeheer

---

Uitgelichte apps

Seesaw: The Learning Journal

Seesaw is een studentgestuurde digitaal portfolio. Met Seesaw kunnen studenten van elke leeftijd leren creëren, reflecteren, samenwerken en delen.

Klik hier

---

De nieuwe 9,7" iPad!

Huiswerk maken wordt nu nog leuker met de nieuwe 9,7" iPad!

Vorige week introduceerde Apple de nieuwe iPad vanaf een schoollocatie. Dit deed onze verwachtingen al goed, want we zaten te wachten op een speciale onderwijs iPad met een nog betere prijs en ondersteuning voor de Apple Pencil. Aan onze verwachtingen werd voldaan en hieronder presenteer ik dan nog eventjes extra de nieuwe iPad en uitgebreide lijst met functies en eigenschappen. Elke jaar komt er wat nieuws, maar ditmaal was het op het gebied van beheer, schoolfuncties en apps wel zeer speciaal. We gaan weer een mooie tijd tegemoet!

---

Updates

Word een Everyone Can Code-leraar met ZuluDesk!

Wij van ZuluDesk vinden het belangrijk dat meer leerlingen in aanraking komen met programmeren. Om dit te doen hebben we het zo makkelijk mogelijk gemaakt om docenten te helpen bij het instellen van het door Apple aangeboden Everyone Can Code-curriculum.

Wat is Everyone Can Code?

Everyone Can Code is een door Apple aangeboden curriculum dat scholen helpt hun leerlingen te leren programmeren. Deze lessen worden gemaakt voor studenten vanaf de kleuterschool tot op universitair niveau. De lessen helpen leerlingen voor wie programmeren nieuw is begrijpen wat coderen inhoudt. Ze helpen de leerlingen stap voor stap bij het schrijven van hun eerste stukje programmeren en uiteindelijk bij het maken van hun eigen app.

Swift Playgrounds

Swift Playgrounds is een iPad-app die het leuk en innemend maakt om te leren programmeren. Leerlingen hoeven nog niets van programmeren te weten, dus is het perfect voor het leren van de basis van Swift – programmeertaal die door Apple is gecreëerd.

Swift Playgrounds maakt de belevenis leuk en innemend door spelenderwijs te leren. De leerling gaat op een 3D-reis waar puzzels moeten worden opgelost met gebruik van programmeren. Naarmate ze vorderen zullen ze meer over de fundamenten van programmeren leren.

Omdat Swift gebruikt wordt door professionele app-ontwikkelaars kunnen leerlingen hun opgedane kennis gebruiken om hun eigen apps te maken.

Klik hier voor alle informatie

 

---

Website updates

• Nieuwe pagina 'Apple Teacher' Klik hier

 

---

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!