Header

 

Xando Beheer Nieuwsbrief #54

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer.

Elke week breng ik je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de Apple School Manager, Deployment Programs, ZuluDesk en Xinca MDM, apps, gadgets, updates en meer!

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling 

---

Twitter @XandoBeheer

---

Uitgelichte apps

WWF Free Rivers

WWF Free Rivers plaatst een heel landschap in jouw handen. Door deze meeslepende, augmented reality-ervaring, ontdek je een rivier die stroomt door het leven van mensen en dieren in het wild.

Klik hier

---

De nieuwe Klaslokaal app

Sinds eind maart is er een nieuwe versie van de Klaslokaal app beschikbaar die zorgt voor een aantal nieuwe functies en een nieuw uiterlijk.

Nieuwe functies

• Navigeren biedt nu de optie om het studentenapparaat in de gekozen app te vergrendelen, bijvoorbeeld Navigeer door studentenapparaten naar een URL en vergrendel Safari

• Nieuwe iOS-beperking om toestemming van de docent te vereisen om een ​​door een leraar gemaakte klas te verlaten van een bewaakt studentenapparaat

Vooral de eerste is interessant, want je kunt nu een leerling naar de juiste website navigeren en daarbij direct Safari vergrendelen.

Nieuw uiterlijk

Overzicht klas

Wat veel leerkrachten nog niet weten is dat je een prachtige samenvatting krijgt binnen de Klaslokaal app wanneer je een klas beëindigt. Je kunt op dat moment namelijk zien:

• Welke apps zijn er gebruikt, hoelang en door wie

• Welke documenten er zijn gedeeld door de leerkracht en de leerlingen

---

Updates

Onderwijs Gadgets

Binnenkort zal ik op de website en in de nieuwsbrief ook zo nu en dan aandacht besteden aan leuke gadgets die in de klas te gebruiken zijn. De pagina is al onder constructie, maar in deze nieuwsbrief geef ik graag een eerste blik van een gave gadget die Xando vanaf nu kan leveren.

Skoog Music

Skoog is een muziekinstrument dat iedereen kan bespelen. Een nieuw muziek-accessoire voor de iPad dat een wereld vol muziek voor iedereen opent. Jam meteen mee met je favoriete nummers en speel mee met de muziek waar je van houdt!

Toegankelijk

Wat je vaardigheden of muzikale talenten ook zijn, Skoog's universele ontwerp maakt leuke, toegankelijke, expressieve muziekproductie mogelijk voor kinderen, ouders, leraren, muzikanten en gezinnen, inclusief mensen met een handicap.

Programmeren met Swift Playgrounds

Breng programmeren en muziek tot leven met Skoog en Swift Playgrounds. Leer alles wat je moet weten om je eigen muziekinstrument te maken. Tik of druk op je Skoog om je code af te spelen.

Speel mee met de muziek die jij leuk vindt!

Speel mee met de muziek waar je van houdt! De Skoog-app werkt met je iTunes-bibliotheek, GarageBand of muziekstreamingservice en stemt je Skoog automatisch af. Kies gewoon een nummer en speel. Creatief en leuk, met Skoog speel je om te leren: dat is waar muziek over gaat.

Voor een kleine impressie, klik hier.

Voor een offerte of meer informatie, neem contact op met Xando Onderwijs via onderwijs@xando.nl of 038 - 425 40 60.

---

Website updates

• Nieuwe pagina 'Onderwijs gadgets' Klik hier

 

---

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!