Header

 

Xando Beheer Nieuwsbrief #56

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer.

Elke week breng ik je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de Apple School Manager, Deployment Programs, ZuluDesk en Xinca MDM, apps, gadgets, updates en meer!

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling 

---

Twitter @XandoBeheer

---

Uitgelichte apps

EINDEXAMEN APP

De tijden van alle CITO Eindexamens voor alle middelbare scholen in Nederland zijn hier makkelijk terug te vinden. Daarnaast kun je een duidelijk overzicht maken van jouw persoonlijke vakken, zo weet je zeker dat je op tijd bent!

Klik hier

---

Updates

 

Extra beheerders toevoegen aan de Apple School Manager

Om te voorkomen dat de enige beheerder van de Apple School Manager vertrekt en niets achterlaat is het direct verstandig om een extra beheerder toe te voegen. We zijn er vandaag achter gekomen dat wanneer je geen toegang meer hebt tot je account, de enige optie is om een nieuwe Apple School Manager aan te vragen... Weg apps... weg accounts... weg apparaten... niet zo makkelijk weer op te lossen dus..

Dus laten we met zijn allen verstandig zijn en vandaag nog een extra beheerder toevoegen.

WERKEN MET ANDERE GEBRUIKERSACCOUNTS

Beheerders toevoegen

Je kunt maximaal vier beheerderaccounts voor Apple School Manager hebben. Je moet ten minste één extra beheerderaccount opzetten voor het geval je oorspronkelijke beheerder om een of andere reden niet kan inloggen. Je kunt ook handmatige aangemaakte managerrol toevoegen aan een beheerderrol.

• Klik op 'Accounts' in de zijkolom.

• Klik op de knop 'Voeg nieuwe account toe'.

• Voer de volgende verplichte gegevens in:

• Voor- en achternaam

• Selecteer de beheerderrol en locatie

• Beheerde Apple ID (verzin hier een uniek adres)

• Klik op 'Bewaar persoon' in de rechteronderhoek van het scherm.

That's it!

---

Gadgets

 

Skoog Music

Skoog is een muziekinstrument dat iedereen kan bespelen. Een nieuw muziek-accessoire voor de iPad dat een wereld vol muziek voor iedereen opent. Jam meteen mee met je favoriete nummers en speel mee met de muziek waar je van houdt!

Toegankelijk

Wat je vaardigheden of muzikale talenten ook zijn, Skoog's universele ontwerp maakt leuke, toegankelijke, expressieve muziekproductie mogelijk voor kinderen, ouders, leraren, muzikanten en gezinnen, inclusief mensen met een handicap.

Programmeren met Swift Playgrounds

Breng programmeren en muziek tot leven met Skoog en Swift Playgrounds. Leer alles wat je moet weten om je eigen muziekinstrument te maken. Tik of druk op je Skoog om je code af te spelen.

Speel mee met de muziek die jij leuk vindt!

Speel mee met de muziek waar je van houdt! De Skoog-app werkt met je iTunes-bibliotheek, GarageBand of muziekstreamingservice en stemt je Skoog automatisch af. Kies gewoon een nummer en speel. Creatief en leuk, met Skoog speel je om te leren: dat is waar muziek over gaat.

Voor een kleine impressie, klik hier.

---

Website updates

• Nieuwe pagina 'Onderwijs gadgets' Klik hier

 

---

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!