Header

 

Xando Beheer Nieuwsbrief #57

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer.

Elke week breng ik je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de Apple School Manager, Deployment Programs, ZuluDesk en Xinca MDM, apps, gadgets, updates en meer!

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling 

---

Uitgelichte apps

SKILL TRAINING

Ben je dol op spannende uitdagingen? Wil je je motoriek trainen? Wil je je geest fit houden? Start dan vandaag nog met de Skill Training app.

Klik hier

---

Privacy

Nieuwsbrief

Jij ontvangt deze e-mail omdat je staat ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Vanaf 25 mei gaat een nieuwe wetgeving betreffende het gebruik van persoonsgegevens van kracht. Xando voldoet aan de nieuwe eisen om ervoor te zorgen dat jouw privé-gegevens ook daadwerkelijk privé blijven. Zo kun je altijd opvragen welke persoonsgegevens er voor deze nieuwsbrief bekend zijn (in dit geval alleen de voor- en achternaam en het e-mail adres) en waarvoor deze gegevens worden gebruikt (alleen deze nieuwsbrief). Transparantie, een zeer belangrijk onderdeel van de nieuwe wetgeving.

Het is uiteraard altijd mogelijk om je uit te schrijven voor de nieuwsbrief. Na uitschrijving zullen alle opgeslagen persoonsgegevens verwijderd worden uit de database. Uitschrijving is mogelijk door onderaan deze nieuwsbrief op 'Opzeggen' te klikken.

ZuluDesk & Xinca Verwerkersovereenkomst 3.0

Tezamen met de nieuwe wetgeving is het noodzaak dat duidelijk beschreven staat welke persoonsgegevens er verwerkt worden in ZuluDesk en Xinca MDM door middel van een verwerkersovereenkomst. Om dit proces zo eenvoudig mogelijk te maken zal de overeenkomst deze week nog digitaal in het management portaal verschijnen. De ingevulde overeenkomst zal alle informatie bevatten over ZuluDesk en Xinca MDM en welke persoonsgegevens er in opgeslagen en verwerkt worden door zowel Xando als ZuluDesk/Xinca (bij escalatie van tickets die breder onderzoek vereisen). Via deze weg is de overeenkomst te downloaden, te lezen en ook te accorderen.

Zodra de overeenkomst digitaal in te zien is zal ik een extra nieuwsbrief uitsturen.

Apple School Manager

Apple heeft ook zijn privacyverklaring geüpdatet, ze hebben hier een speciale pagina aan gewijd. Hier is te lezen wat Apple doet aan de privacy van persoonsgegevens, het beheer hiervan en is er een transparantie-rapport te bekijken. Klik hier.

Door gebruik te maken van de diensten van Apple, lees de Apple School Manager als voorbeeld, ga je akkoord met de privacyverklaring van Apple en de wijze waarop deze beschermt.

Vanaf nu, wanneer je inlogt binnen de Apple School Manager, krijg je een melding om hiermee akkoord te gaan door op 'Ga door' te klikken. Je kunt uiteraard ook nog even lezen hoe Apple je privacy beschermt.

---

Website updates

• Nieuwe pagina 'Onderwijs gadgets' Klik hier

 

---

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!