Header

 

Xando Beheer Nieuwsbrief #66

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer.

Dit keer is de nieuwsbrief belangrijker dan ooit! Alles onderdelen zijn namelijk belangrijk voor het nieuwe schooljaar en de werking van ZuluDesk en de Apple School Manager.

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling 

---

Beveiligd: Handleidingen

Nu het zuiden en midden des lands alweer zijn begonnen merken we ook dat alle scholen weer gaan nadenken over de inrichting van huidige en nieuwe iPads.

ZuluDesk, Xinca, Apple School Manager en Apple Business Manager krijgen steeds meer mooie functies die wij beschrijven in handleidingen. Tot voor kort waren die handleidingen vrij te bereiken op de website, maar vanaf vandaag zal voor toegang een wachtwoord nodig zijn.

Dit wachtwoord is op te vragen via onderwijs@xando.nl, je kunt heel eenvoudig een antwoord terug sturen op deze nieuwsbrief.

Op deze manier kunnen we onze kennis speciaal inzetten voor jullie als onze klant om een nog betere dienstverlening te kunnen garanderen!

Het nieuwe schooljaar

Veel scholen werken tegenwoordig 1:1 of met gedeelde iPads, waardoor in ZuluDesk een volledige import staat van het leerling- en leerkrachtbestand uit het LVS. Dit betekent dat er in het nieuwe schooljaar een verschuiving ontstaat die ervoor zorgt dat ZuluDesk ook een nieuwe import nodig heeft. Voor veel leerlingvolgsystemen zal de vernieuwing na 1 augustus plaatsvinden. Maar in principe is er bij elke wijziging in het bestand een nieuwe import te doen, dit is namelijk een kwestie van enkele minuten.

Om elke school te helpen bij de overgang naar het nieuwe jaar heb ik een handleiding geschreven die je hierin stap-voor-stap begeleid, inclusief een checklist.

• EdeXML bestand exporteren uit LVS

• Voordat je begint met importeren!

• Leerlingen die van school afgaan (school is eigenaar van iPad)

• Checklist

• Importeren van gebruikers en groepen in ZuluDesk

• Controle gebruikers en groepen

• Nieuwe beheerde Apple ID’s (voor gebruik gedeelde iPads)

• Contact en begeleiding Xando

Check hier snel de handleiding, lees hem goed, doe de checklist en voorzie ZuluDesk en de Apple School Manager binnen de kortste keren van een mooie update van alle gebruikers en groepen!

Vernieuwen Apple Push Notification Certificate 

Sommige scholen doen alles goed. Een nieuwe edeXML import, nieuwe apparaatgroepen, nieuwe klassen, ophogen van App-licenties, wissen van groep 8 apparaten en toewijzen aan groep 4... zeg het maar... je doet alles goed! Maar toch.. doen alle iPads niet wat je wilt. Dit komt dan door dit ene certificaat die voor een vertrouwde band zorgt tussen jouw ZuluDesk omgeving en Apple. Heel belangrijk, maar ó zo makkelijk om over het hoofd te zien.

Vernieuw dus vandaag nog even dit certificaat en je weet zeker dat je het komende jaar hier niet weer aan hoeft te denken! 

Klik hier voor de handleiding

---

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!