Header

 

Xando Beheer Nieuwsbrief #67

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer.

Wekelijks breng ik je op de hoogte van updates rondom apps, de Apple School Manager, Apple Business Manager, Xinca en ZuluDesk MDM.

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling 

---

Interessant onderwijs app

Sago Mini Road Trip

Ga lekker een stukje rijden met Jinja de kat. Kies een bestemming en voertuig uit en ga de weg op. Kies een racewagen, een jeep of een grappige augurkenauto! Stop onderweg om de auto te wassen en te tanken. Als de rit erop zit, word je thuis weer warm welkom geheten! 

Klik hier

Geen reclame en in-app-aankopen!

Interessante zakelijke app

Agenda

Elegant notities maken gekoppeld aan een datum om je projecten te ondersteunen. De app geeft een compleet beeld van de tijdlijn van projecten.

Klik hier

---

Het nieuwe schooljaar

Veel scholen werken tegenwoordig 1:1 of met gedeelde iPads, waardoor in ZuluDesk een volledige import staat van het leerling- en leerkrachtbestand uit het LVS. Dit betekent dat er in het nieuwe schooljaar een verschuiving ontstaat die ervoor zorgt dat ZuluDesk ook een nieuwe import nodig heeft. Voor veel leerlingvolgsystemen zal de vernieuwing na 1 augustus plaatsvinden. Maar in principe is er bij elke wijziging in het bestand een nieuwe import te doen, dit is namelijk een kwestie van enkele minuten.

Om elke school te helpen bij de overgang naar het nieuwe jaar heb ik een handleiding geschreven die je hierin stap-voor-stap begeleid, inclusief een checklist.

Check hier snel de handleiding, lees hem goed, doe de checklist en voorzie ZuluDesk en de Apple School Manager binnen de kortste keren van een mooie update van alle gebruikers en groepen!

Vernieuwen Apple Push Notification Certificate 

Sommige scholen doen alles goed. Een nieuwe edeXML import, nieuwe apparaatgroepen, nieuwe klassen, ophogen van App-licenties, wissen van groep 8 apparaten en toewijzen aan groep 4... zeg het maar... je doet alles goed! Maar toch.. doen alle iPads niet wat je wilt. Dit komt dan door dit ene certificaat die voor een vertrouwde band zorgt tussen jouw ZuluDesk omgeving en Apple. Heel belangrijk, maar ó zo makkelijk om over het hoofd te zien.

Vernieuw dus vandaag nog even dit certificaat en je weet zeker dat je het komende jaar hier niet weer aan hoeft te denken! 

Klik hier voor de handleiding

Apple Business Manager en

Xinca MDM

Na het onderwijs heeft nu ook de zakelijke omgeving van Apple een mooie update gekregen. Van de Deployment Programs hebben we de stap gemaakt naar de Apple Business Manager. Hier regelt elke zakelijke klant eenvoudig beheerde Apple ID's voor het personeel, DEP-geregistreerde apparaten en aangeschafte apps binnen het Volume Purchase Program.

Dit allemaal gekoppeld aan Xinca MDM, een mobile device management van Nederlandse bodem, gemaakt door de ontwikkelaars achter ZuluDesk MDM.

Speciaal voor deze update is Xando Beheer aangepast om naast onderwijs ook de focus te leggen op zakelijk beheer. Klik hier om naar de site te gaan voor de nieuwste zakelijke apps, informatie over Xinca MDM en de Apple Business Manager.

Xando is dé partner op het gebied van DEP, configuratie, implementatie, training en beheer voor al uw apparaten. Met jarenlange ervaring brengen wij uw organisatie in een zeer korte tijd naar hoog niveau, zodat uw Apple apparatuur optimaal ingezet kan worden!

---

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!