Header

 

Xando Beheer Nieuwsbrief #72

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer.

Wekelijks breng ik je op de hoogte van updates rondom apps, de Apple School Manager, Apple Business Manager, Xinca en ZuluDesk MDM.

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling 

---

Interessant onderwijs app

Letterschool - Nederlands

Kinderen leren spelenderwijs alle letters van het alfabet en de cijfers 1-10 schrijven. De award winnende app wordt aangeraden door zowel ouders als leerkrachten.

Voor de aanschaf van een betaalde app is VPP-krediet of een credit card vereist. 

Klik hier

---

Beheerde Apple ID's

 Steeds meer scholen zien de meerwaarde van beheerde Apple ID's in. Zowel bij het gebruik van 1:1 iPad onderwijs als bij het gebruik van gedeelde iPads. Tegenwoordig hoef je helemaal niet zo veel meer te doen om voor elke leerling en leerkracht een beheerd ID aan te maken, maar de configuratie en misschien wisseling van een privé ID naar een beheerd ID kan vragen opwekken. Deze vragen heb ik beschreven in een nieuwe handleiding die simpelweg 'Beheerde Apple ID's' heet. In de handleiding staat beschreven:

• Wat is een beheerd Apple ID?

• Wat gebeurt er met mijn iCloud data? (voor wanneer je nu ingelogd bent met een privé Apple ID)

• Uitloggen met een privé ID en inloggen met een beheerd ID

• Bij de App Store inloggen met een privé ID voor aanschaf van apps

• Nieuwe gebruikers/groepen importeren en beheerde ID's aanmaken

Klik hier om direct naar de nieuwe handleiding te gaan en maak vandaag nog beheerde Apple ID's voor leerlingen en leerkrachten.

SFTP upload

Voor je de de upload kunt doen naar de Apple School Manager om beheerde ID's aan te maken dien je eenmalig de SFTP koppeling in te stellen. Een beveiligde verbinding die ervoor zorgt dat de gegevens van de leerlingen en leerkrachten veilig geupload kunnen worden.

Klik hier om direct naar de nieuwe handleiding te gaan en maak vandaag nog de SFTP koppeling.

---

Xando is dé partner op het gebied van DEP, configuratie, implementatie, training en beheer voor al uw apparaten. Met jarenlange ervaring brengen wij uw organisatie in een zeer korte tijd naar hoog niveau, zodat uw Apple apparatuur optimaal ingezet kan worden!

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!