Header

 

Xando Beheer Nieuwsbrief #73

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer.

Wekelijks breng ik je op de hoogte van updates rondom apps, de Apple School Manager, Apple Business Manager, Xinca en ZuluDesk MDM.

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling 

---

Interessant onderwijs app

Tayasui Sketches School

Sketches is de meest realistische, veelzijdige en gebruiksvriendelijke schets-app ontworpen voor iPad. Deze uitgebreide toolbox helpt gebruikers duizelingwekkende schetsen, vrolijke schilderijen en schitterende illustraties onderweg te maken.

Klik hier

---

ZuluDesk versie 6

Sinds kort draait iedereen in versie 6 van ZuluDesk. Een geweldige update, vooral onder de motorkap, met een nieuw uiterlijk en nieuwe functies. Veel van de vernieuwingen zijn gericht op het werken met meerdere locaties, zodat er een nog betere koppeling is naar de Apple School Manager en alles vanuit stichting niveau nog makkelijker ingericht kan worden.

Enkele vernieuwingen:

• Apps vanuit de hoofdomgeving ook toewijsbaar per locatie

• Profielen in hoofdomgeving ook toewijsbaar per locatie

• Eenvoudig nieuwe locaties (scholen) aanmaken onder organisatie/instellingen (alleen DEP/VPP nog koppelen zoals normaal)

• Bij instellingen zie je direct alle VPP/DEP/APNS tokens die vervangen moeten worden per locatie

• SFTP upload bij SFTP instellingen met direct 4 cijfers als passcode

• Gedeelde DEP-profielen (dus aanmaken in hoofdomgeving, dan automatisch in locaties)

• Alle licenties zijn nu centraal op het hoofdaccount geregistreerd, zo zal het vanaf nu ook gefactureerd worden (dus niet per school apart, per school kun je natuurlijk altijd het aantal gebruikte licenties zien staan)

Handleidingen

Een nieuwe versie van ZuluDesk vraagt ook om nieuwe handleidingen. Ik heb dit moment gepakt om de gehele pagina een nieuw uiterlijk te geven, waardoor je nog beter kunt zien welke handleiding voor jouw van toepassing is. Niet alle handleidingen hebben al een verandering ondergaan, maar hier zijn we druk mee bezig. De belangrijkste onderdelen waar scholen vragen over hebben zijn aangepast:

• Het nieuwe schooljaar (gebruikers importeren, iPads wisselen, etc)

• SFTP upload instellen

• Beheerde Apple ID's aanmaken en gebruiken

Het is nu nog makkelijker om de juiste handleiding te vinden en te gebruiken. Mijn advies is dan ook om altijd eerst op deze pagina te kijken, evenals op de Wat nu? pagina, voor je een ticket aanmaakt. Vaak staan de antwoorden op tickets namelijk keurig in een handleiding beschreven.

Klik hier om direct naar de nieuwe pagina te gaan.

(Zoals je merkt is de pagina beveiligd, de handleidingen zijn dan ook speciaal voor ZuluDesk klanten van Xando. Heb je nog geen wachtwoord of wil je graag informatie over toegang, neem dan snel contact met ons op!)

---

Xando is dé partner op het gebied van DEP, configuratie, implementatie, training en beheer voor al uw apparaten. Met jarenlange ervaring brengen wij uw organisatie in een zeer korte tijd naar hoog niveau, zodat uw Apple apparatuur optimaal ingezet kan worden!

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!