Header

 

Xando Beheer Nieuwsbrief #77

Welkom bij de nieuwsbrief van Xando Beheer.

Wekelijks brengen wij je op de hoogte van updates rondom apps, de Apple School Manager, Apple Business Manager, Xinca, ZuluDesk MDM en meer!

Met vriendelijke groet,

Stef Heeling

---

Interessante onderwijs app

Geoboard

Geoboard is een hulpmiddel voor het verkennen van verschillende wiskundige onderwerpen die zijn geïntroduceerd in de elementaire en middenklasse. Leerlingen stretchen banden rond de pegs om lijnsegmenten en polygonen te vormen en ontdekkingen te doen over perimeter, gebied, hoeken, congruentie, breuken en meer.

Klik hier

---

Gedeelde iPads op school? LEES DIT!!!

Het afgelopen jaar gebruiken steeds meer scholen gedeelde iPads. Dit neemt ook een flink aantal voordelen met zich mee, buiten het feit om dat je met minder budget meer leerlingen kunt bereiken. Iedereen een eigen omgeving! Maar we merken ook dat scholen de gedeelde iPads niet altijd op een juiste manier inzetten waardoor onderstaande zaken voor kunnen komen.

• Inloggen gaat langzaam

• Data is niet beschikbaar

• Een leerling moet locatievoorzieningen telkens opnieuw aanzetten

• Een leerling kan niet inloggen

• Alle apps en web clips zijn niet goed zichtbaar

• De ICT’er moet continue de cache legen via ZuluDesk

• Voorkom je dat de cache geleegd wordt zonder dat de data in de Cloud staat 

Dus.... aan de hand hiervan heb ik nieuwe gebruikershandleiding geschreven, hieronder een preview.

Een gedeelde iPad is niet als een Chromebook. Leerlingen werken niet in de Cloud, maar krijgen een gedeelte van de beschikbare opslag van de iPad. Het is dan ook niet de bedoeling dat elk kind continue op een andere iPad inlogt, want hiermee raakt de cache van een iPad snel vol. Bij een 32GB iPad kunnen ongeveer 10 leerlingen lokaal gecached zijn, daarna kan een nieuwe leerling hier niet meer op inloggen tot de cache vanuit ZuluDesk geleegd wordt. Maar wanneer de cache van een gedeelde iPad geleegd wordt, wordt ook alle data van een kind lokaal weg gehaald. Denk hierbij een data van apps, foto’s video’s, projecten, etc. Deze data staat ook in de Cloud, dus moet bij het opnieuw inloggen weer opgehaald worden. Dit is een flinke belasting voor het netwerk en zal het werken met gedeelde iPads niet bevorderen.

Advies is om.....

Lees de gehele gebruikershandleiding op www.xandobeheer.nl/handleidingen

---

Xando is dé partner op het gebied van DEP, configuratie, implementatie, training en beheer voor al uw apparaten. Met jarenlange ervaring brengen wij elke organisatie in een zeer korte tijd naar een hoog niveau, zodat de Apple apparatuur optimaal ingezet kan worden!

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het ons weten via onderwijs@xando.nl.

Tot volgende week!