Header

 

Een nieuw jaar staat weer voor ons klaar!

Wat gaat zo'n jaar toch snel, 2019 staat alweer voor de deur. Een heerlijk cliché dat iedereen op een bepaalde manier wel kan beamen. 2018 is een geweldig jaar geweest met veel nieuwe ontwikkelingen. Zo hebben we weer nieuwe iPads, Macs, accessoires, mogelijkheden in ZuluDesk en Xinca en meer! Veel nieuwe scholen hebben de overstap gemaakt naar Apple hardware in beheer van ZuluDesk. Bestaande scholen hebben gekozen voor een uitbreiding omdat de meerwaarde van een (gedeelde) iPad of Mac steeds meer een feit begint te worden. Een mooie ontwikkeling die er voor zorgt dat we techniek in de klas optimaal kunnen inzetten om lessen te geven die voorheen niet mogelijk waren. En niet alleen de kinderen leren steeds meer, ook de leerkrachten. Met een mooie training en begeleiding bij nieuwe aanschaf zorgen we ervoor dat je met een gerust hart kunt beginnen met de nieuwe apparaten, zodat jullie je kunnen focussen op vernieuwing en verbetering van het onderwijs.

Maar ondertussen worden scholen ook steeds meer zelfvoorzienend, we zien een duidelijke verschuiving. Het is niet meer als de vroegere systeembeheer op school waarbij je nog geen kabeltje mocht vervangen. Jullie zijn nu zelf in controle over de apparaten in school, het beheer doe je zelf en problemen los je op door gebruik te maken van onze handleidingen of ticket systeem. Jullie zijn de baas!

Dus nieuwe scholen beginnen, andere scholen breiden uit en gelukkig zien we hierin steeds vaker dat een stichting of school kiest voor een partij die gespecialiseerd is in het gehele traject, zoals een partij als Xando. Want Xando is dé partner op het gebied van DEP, configuratie, implementatie, training en beheer voor al uw apparaten. Met jarenlange ervaring brengen wij elke organisatie in een zeer korte tijd naar een hoog niveau, zodat de Apple apparatuur optimaal ingezet kan worden!

Xando Onderwijs staat ook in het nieuwe jaar weer voor je klaar. In de rest van de nieuwsbrief stellen we ons nogmaals graag voor, wel zo makkelijk een plaatje bij het praatje.

We willen jullie bedanken voor het vertrouwen in 2018 en wensen iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling toe.

Met vriendelijke groet,

Het voltallige team van Xando Onderwijs

---
---

Interessant app (met lesidee)

De app van deze week is Subway Surfers

In zo'n laatste week voor de kerstvakantie moet er natuurlijk nog het een en ander afgerond worden, maar ook is er vaak wel ruimte voor een spelletje. Waarom dan niet een leuke runner waarbij kinderen tegen elkaar kunnen spelen! Wie komt het verst met de meeste punten?

SPRINT zo snel je kunt!
ONTWIJK de treinen die op je afkomen!

Help Jake, Tricky & Fresh te ontsnappen aan de chagrijnige inspecteur en zijn hond.

Lesidee Bovenbouw (rekenen)

Om dit spel in te zetten tijdens een rekenles zou je gebruik kunnen maken van de app Numbers. Een spreadsheet app waarmee je data kunt verzamelen en een grafiek kunt plotten. Laat kinderen een spreadsheet maken (of gebruik het template in de link hieronder) en laat ze dan een-voor-een het spel spelen. Een andere kind noteert vervolgens de data van het potje in de spreadsheet. Doe zo een aantal potjes tot iedereen even vaak gespeeld heeft. Check de diagram voor de eindscore, het kind met de meeste punten wint!

Subway Surfers Scoreformulier - Klik hier

(deel deze link met de kinderen via Klaslokaal of als Web Clip vanuit ZuluDesk)

Subway Surfers

SPRINT zo snel je kunt! ONTWIJK de treinen die op je afkomen!
Help Jake, Tricky & Fresh te ontsnappen aan de chagrijnige inspecteur en zijn hond.

Klik hier

---

Xando Onderwijs team

Wij komen in 2019 graag bij u langs! Maak een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden voor aanschaf, lease, training, professionalisering, beheer en meer te bespreken. Klik hier.

Victor van der Plas | Business Manager 
Victor is sinds 1998 actief als Apple-onderwijsspecialist en staat aan de wieg van vele succesvolle onderwijsprojecten in Nederland. Met een flinke dosis ervaring en kennis adviseert Victor vele schooldirecties op het gebied van visie, strategie, professionalisering, passend onderwijs en ICT-toepassingen. Werkwijze: pragmatisch, flexibel, met een ontembare passie voor onderwijs

06-23752482
 // victor.van.der.plas@xando.nl //

Stef Heeling | Consultant / ZuluDesk specialist / Trainer 
Stef Heeling is een leerkracht in hart en nieren die enkele jaren geleden de overstap heeft gemaakt van het onderwijs naar Xando. Vanuit de overtuiging dat ICT steeds belangrijker gaat worden in ons leven is het zaak dat we onze leerlingen daar zo goed mogelijk mee om laten gaan. Zijn passie ligt in het lesgeven met techniek om dingen te doen die voorheen onmogelijk waren. Zijn specialiteiten liggen voornamelijk bij de implementatie van iPad onderwijs met beheer van Zuludesk MDM en de Apple School Manager.

038-4254060 // stef.heeling@xando.nl //

Jeremy Palsenbarg | Account manager
Na afronding van de Pabo is Jeremy Palsenbarg allereerst twaalf jaar gaan lesgeven op diverse scholen in het primair onderwijs en heeft hierdoor kennis van het Jenaplan, Dalton-onderwijs en regulier onderwijs. Na die twaalf jaar voor de klas vond hij het tijd voor een switch naar het bedrijfsleven en dan het liefst een combinatie van Onderwijs & ICT. Nu werkt hij als accountmanager bij Xando Onderwijs en heeft hij daarmee die ideale mix gevonden. Zijn taak is om in samenspraak met een school te kijken wat voor hen de beste keuze is op het gebied van ICT in de klas, het beheer daarvan en onderzoeken welke mogelijkheden er tot professionalisering liggen.


06-15522509 // jeremy.palsenbarg@xando.nl //

Ko Smidt | Consultant / Trainer 
Bij Xando, met 21 Next en als docent en coach wil hij zijn bijdrage leveren aan onderwijs van deze tijd. Onderwijs wat zich kenmerkt door een leven lang leren, waar creativiteit en onderzoekend leren een grote rol spelen. Leerlingen worden leraren en leraren worden leerlingen. Voor een deel van de week is hij werkzaam op het Johannes Fontanus College als docent Muziek en Onderzoek & Ontwerpen (Technasium). Daarnaast werkt hij freelance als Apple Learning Specialist en is als trainer in dienst van Xando Onderwijs in Zwolle (Apple Solution Expert Onderwijs).

06-51970756
 // ko.smidt@xando.nl //

Ruud Brouwer | Binnendienst 
Ruud is de accountmanager binnendienst. Sinds juni 2016 werkzaam bij Xando Onderwijs. Daarvoor heeft hij al vele jaren ervaring opgedaan met onderwijsklanten bij een andere werkgever. Hij is binnen ons team het eerste aanspreekpunt voor al uw vragen omtrent onze producten en diensten. Mocht u een specifieke vraag hebben dan zal hij ervoor zorgen dat de vraag bij de juiste persoon terechtkomt binnen ons team. Daarnaast kunt u bij hem offertes aanvragen en bestellingen plaatsen. 

038-4254060
 // onderwijs@xando.nl //

---

Xando is dé partner op het gebied van DEP, configuratie, implementatie, training en beheer voor al uw apparaten. Met jarenlange ervaring brengen wij elke organisatie in een zeer korte tijd naar een hoog niveau, zodat de Apple apparatuur optimaal ingezet kan worden!

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het me weten via onderwijs@xando.nl.

Tot in 2019!