DEP en VPP token vernieuwen

DEP en VPP token vernieuwen

Steeds meer scholen merken de laatste tijd dat VPP, DEP, of beide niet meer goed synchroniseren in ZuluDesk. Veelal is het zo dat de tokens verlopen zijn, omdat jullie vorig jaar rond deze tijd gestart zijn. Deze tokens kunnen eenvoudig vernieuwd worden via de Apple School Manager en VPP pagina van Apple. Dit moet zowel voor VPP als DEP gebeuren en dan kun je er weer een jaar tegenaan!

Mocht je er nu niet uitkomen, dan heb ik bij Handleidingen neergezet hoe je de token kunt vervangen. Let wel op dat je niet naar deploy.apple.com gaat, maar naar school.apple.com.

Tijdelijk gratis apps aanschaffen in VPP

Elke dag speur ik het internet af naar leuke onderwijs apps die tijdelijk gratis zijn. Dit kan een dag zijn, soms een week. Deze apps zet ik op de website, dus ik raad je aan om hier regelmatig even te checken of er nog wat nieuws is!

Naast de onderwijskundige waarde van deze apps, is mijn voornaamste reden dat deze apps ook gratis zijn in jullie VPP omgeving. Je kunt deze app dus een korte periode gratis aanschaffen voor alle iPads binnen de school. Mijn advies is om de app dan ook schoolbreed aan te schaffen, dus met de ultieme gedachte dat elke leerling en leerkracht een iPad heeft. Op die manier kun je altijd, ook nadat de app weer geld kost, nieuwe iPads voorzien van deze apps.

DEP en VPP token vernieuwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *