Apple School Manager

Apple School Manager

Apple School Manager is een overzichtelijke webportal waar beheerders alles kunnen regelen voor het implementeren van iPads en Macs in hun school. Denk aan het automatisch aanmaken van beheerde Apple ID’s voor alle leerlingen en leerkrachten, het configureren van aanmeldings­instellingen en het kopen en verspreiden van apps, boeken en ander lesmateriaal. Inloggen kan in een willekeurige browser op een Mac of pc. De eerste stap is het aanmaken van een account voor je school. Heb je al een Apple Deployment Program-account, dan log je daarop in en zet je heel makkelijk al je accounts, devices en content over.

screen-shot-2016-03-21-at-3-42-49-pm

Beheerde Apple ID's

Beheerde Apple ID’s zijn een nieuw soort ID. Hiermee geef je leerlingen toegang tot iCloud, iTunes U en Gedeelde iPad, terwijl je als school toch de touwtjes in handen houdt. In Apple School Manager kun je beheerde Apple ID’s automatisch laten genereren voor alle leerlingen en leerkrachten. Je importeert dan de benodigde gegevens vanuit het school­informatie­systeem (SIS) of vanuit csv-bestanden die uit adressenlijsten geëxporteerd zijn. De school heeft deze beheerde Apple ID’s in eigen beheer en wijst ze zelf toe. Daarom is het heel eenvoudig om wachtwoorden te resetten, accounts te controleren en rollen te definiëren.

Ingebouwde privacy

Apple zal nooit gegevens van leerlingen bijhouden, delen of verkopen voor reclame- of marketing­doeleinden. We integreren uitgebreide veiligheids­voorzieningen in onze devices, besturings­systemen, apps en diensten. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de beheerde Apple ID’s, die de scholen zelf in hun administratie hebben. De veiligheid, privacy, vertrouwelijkheid en integriteit van de gegevens van leerlingen is daardoor altijd beschermd. We monitoren leerlingen nooit en stellen ook geen profielen van ze samen op basis van hun e-mails of surfgedrag.

Apple School Manager en MDM werken prima samen

Via een MDM-oplossing (mobile device management) kun je iPads en Macs draadloos configureren. Apple School Manager werkt naadloos samen met MDM. Daarom kun je de configuratie en aanmelding automatiseren met de gewenste instellingen en beperkingen. Vervolgens wijs je de devices en apps toe op basis van de groepen die je hebt gedefinieerd. Met MDM houd je ook heel eenvoudig alle devices en instellingen het hele schooljaar op orde. Zo kun je onder andere de indeling van het beginscherm aanpassen, bepaalde apps laten zien of juist verbergen, nachtelijke software-updates inplannen en in de Verloren-modus zoekgeraakte devices opsporen.

gedeeldeipad

Gedeelde iPad

Gedeelde iPad is een nieuwe functie in iOS 9 en is speciaal bedoeld voor scholen waar gebruikers devices met elkaar delen. Met Gedeelde iPad kan de school toch elke gebruiker een persoonlijke ervaring bieden.*De leerkracht wijst voor aanvang van de les een willekeurige gedeelde iPad toe aan een willekeurige leerling. De leerlingen zien meteen welke iPad ze moeten hebben, want hun foto of initialen staan op het toegangs­scherm. Ze hoeven alleen maar een wachtwoord of een makkelijk te onthouden code van vier cijfers op te geven om toegang te krijgen tot hun eigen lesmateriaal. Alle gegevens worden lokaal op de devices bewaard. Dat betekent dat de leerlingen na het inloggen meteen verder kunnen waar ze gebleven waren met hun huiswerk, apps en opdrachten. Leerkrachten en IT-beheerders hoeven geen tijd te verspillen aan het maken van back-ups of het wissen van gegevens aan het eind van elke les.

Klaslokaal-App

Klaslokaal is een veelzijdige iPad-app waarmee leerkrachten het leerproces kunnen sturen, werk kunnen delen en de devices van hun leerlingen kunnen beheren. Zo kunnen ze op elk device in de klas een specifieke app of website openen, of een pagina in een studieboek. Ook is het mogelijk om het werk van een leerling via Apple TV op een televisie of beeldscherm of met een projector te laten zien. Ze kunnen zelfs het wachtwoord van een leerling herstellen, zien in welke apps leerlingen bezig zijn en een specifieke gedeelde iPad toewijzen voor de hele les. De Klaslokaal-app kan via MDM snel en eenvoudig worden ingesteld op de iPads van leerkrachten.

klaslokaal

Volume Purchase Programm (Apps en boeken)

Met het Volume Purchase Program kunnen educatieve instellingen apps en boeken in volume inkopen en deze distribueren onder studenten, docenten, administrators en andere werknemers.*

Met het programma kunnen ook app-ontwikkelaars een speciale aanbieding doen voor de aankoop van 20 apps of meer.

*Onderhevig aan de algemene voorwaarden van het Apple Volume Purchase Program. Elke instelling voor basis- of middelbaar onderwijs, of elke erkende diplomaverstrekkende instantie voor hoger onderwijs in Nederland komt in aanmerking voor deelname.