Apple School Manager

Apple School Manager

Apple School Manager is een overzichtelijke webportal waar beheerders alles kunnen regelen voor het implementeren van iPads en Macs in hun school. Denk aan het automatisch aanmaken van beheerde Apple ID’s voor alle leerlingen en leerkrachten, het configureren van aanmeldings­instellingen en het kopen en verspreiden van apps, boeken en ander lesmateriaal. Inloggen kan in een willekeurige browser op een Mac of pc. De eerste stap is het aanmaken van een account voor je school. Heb je al een Apple Deployment Program-account, dan log je daarop in en zet je heel makkelijk al je accounts, devices en content over.

Prima samenwerking

Via een Mobile Device Manager-oplossing (mobile device management) kun je iPads en Macs draadloos configureren. Apple School Manager werkt naadloos samen met diverse Mobile Device Manager-oplossingen. Daarom kun je de configuratie en aanmelding automatiseren met de gewenste instellingen en beperkingen. Vervolgens wijs je de devices en apps toe op basis van de groepen die je hebt gedefinieerd. Met uw Mobile Device Manager houd je ook heel eenvoudig alle devices en instellingen het hele schooljaar op orde. Zo kun je onder andere de indeling van het beginscherm aanpassen, bepaalde apps laten zien of juist verbergen, nachtelijke software-updates inplannen en in de Verloren-modus zoekgeraakte devices opsporen.

Gedeelde iPads

Gedeelde iPad is een nieuwe functie in iOS 9 en is speciaal bedoeld voor scholen waar gebruikers devices met elkaar delen. Met Gedeelde iPad kan de school toch elke gebruiker een persoonlijke ervaring bieden.*De leerkracht wijst voor aanvang van de les een willekeurige gedeelde iPad toe aan een willekeurige leerling. De leerlingen zien meteen welke iPad ze moeten hebben, want hun foto of initialen staan op het toegangs­scherm. Ze hoeven alleen maar een wachtwoord of een makkelijk te onthouden code van vier cijfers op te geven om toegang te krijgen tot hun eigen lesmateriaal. Alle gegevens worden lokaal op de devices bewaard. Dat betekent dat de leerlingen na het inloggen meteen verder kunnen waar ze gebleven waren met hun huiswerk, apps en opdrachten. Leerkrachten en IT-beheerders hoeven geen tijd te verspillen aan het maken van back-ups of het wissen van gegevens aan het eind van elke les.

Apps en boeken

Met de Apple School Manager "Apps en boeken" koop je als organisatie apps en boeken centraal in. Dit is het voormalige Volume Purchase Program wat nu geïntegreerd is in de Apple School Manager. Beheer de licenties van apps en boeken centraal en distribueer deze met behulp van diverse Mobile Device Manager-oplossingen. Zo makkelijk als je iets uitdeelt, zo makkelijk het ook is om licenties terug te trekken, waardoor de app onmiddellijk van het apparaat wordt verwijderd. Daarmee wordt ook de in de app aanwezige (organisatie)data verwijderd. Een volledig gestroomlijnde distributie van alle benodigde materialen, met de eenvoud zoals je dat niet anders gewend bent op je eigen persoonlijke apparaat.

Met het programma kunnen ook app-ontwikkelaars een speciale aanbieding doen voor de aankoop van 20 apps of meer. Dit is per app afhankelijk en direct zichtbaar bij de bij de aanschaf van de app. Voor betaalde apps is krediet verkrijgbaar via Xando. Dit krediet wordt met een code ingewisseld in de Apple School Manager en is aansluitend direct te gebruiken voor de aanschaf van betaalde apps, met of zonder onderwijs korting.

Apparaatbeheer (voorheen: Device Enrollment Program).

Een volledige configuratie van een apparaat door de eindgebruiker zelf, zonder tussenkomst van de IT-afdeling van uw organisatie. Met de Apple School Manager "Apparaten" (voorheen: Device Enrollment Program) worden apparaten op basis van het serienummer automatisch geconfigureerd voor de eindgebruiker nadat deze verbinding gemaakt heeft met het internet. Na de eenvoudige en beheersbare configuratie-assistent worden alle apps, profielen en boeken automatisch geïnstalleerd. Met de Apple School Manager zijn apparaten eenvoudig in te nemen en opnieuw uit te delen aan bijvoorbeeld nieuwe eindgebruikers. Via uw Mobile Device Manager wordt het apparaat gewist op afstand en bij de configuratie door een nieuwe medewerker wordt deze via de Apple School Manager direct weer op de juiste wijze geconfigureerd. Een kind kan de was doen en de eindgebruiker heeft direct een gevoel van eigenaarschap.

Beheerde Apple ID's

Beheerde Apple ID’s zijn een nieuw soort ID. Hiermee geef je leerlingen toegang tot iCloud, iTunes U en Gedeelde iPad, terwijl je als school toch de touwtjes in handen houdt. In Apple School Manager kun je beheerde Apple ID’s automatisch laten genereren voor alle leerlingen en leerkrachten. Je importeert dan de benodigde gegevens vanuit het school­informatie­systeem (SIS) of vanuit csv-bestanden die uit adressenlijsten geëxporteerd zijn. De school heeft deze beheerde Apple ID’s in eigen beheer en wijst ze zelf toe. Daarom is het heel eenvoudig om wachtwoorden te resetten, accounts te controleren en rollen te definiëren.

Privacy

Apple zal nooit gegevens van leerlingen bijhouden, delen of verkopen voor reclame- of marketing­doeleinden. We integreren uitgebreide veiligheids­voorzieningen in onze devices, besturings­systemen, apps en diensten. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de beheerde Apple ID’s, die de scholen zelf in hun administratie hebben. De veiligheid, privacy, vertrouwelijkheid en integriteit van de gegevens van leerlingen is daardoor altijd beschermd. We monitoren leerlingen nooit en stellen ook geen profielen van ze samen op basis van hun e-mails of surfgedrag.

Klaslokaal

Klaslokaal is een veelzijdige iPad-app waarmee leerkrachten het leerproces kunnen sturen, werk kunnen delen en de devices van hun leerlingen kunnen beheren. Zo kunnen ze op elk device in de klas een specifieke app of website openen, of een pagina in een studieboek. Ook is het mogelijk om het werk van een leerling via Apple TV op een televisie of beeldscherm of met een projector te laten zien. Ze kunnen zelfs het wachtwoord van een leerling herstellen, zien in welke apps leerlingen bezig zijn en een specifieke gedeelde iPad toewijzen voor de hele les. De Klaslokaal-app kan via uw Mobile Device Manager snel en eenvoudig worden ingesteld op de iPads van leerkrachten.

Schoolwerk

Overal ter wereld kiezen miljoenen leerkrachten voor iPad als de beste tool om onderwijs op maat te bieden en de creativiteit van leerlingen aan te wakkeren. Met de gratis app Schoolwerk wordt het leerkrachten makkelijk gemaakt om opdrachten aan te maken, een-op-een met leerlingen samen te werken, de kracht van apps voor het onderwijs volop te benutten en de resultaten van leerlingen te bekijken en analyseren. Met de app Schoolwerk en de Klaslokaal-app hebben leerkrachten een krachtige tool in handen om het onderwijs beter te maken. Hiermee halen zowel leraren als leerlingen meer uit de technologie die ze elke dag in de klas gebruiken.

Contact

Voor informatie, advies of alle andere vragen kunt u contact opnemen met de onderwijs afdeling van Xando.

Xando B.V.
Popovstraat 42
8013 RK Zwolle

E-mail: onderwijs@xando.nl
Telefoon: 038-4254060
Contactpagina: klik hier

Aanvragen.

Direct een gratis Apple School Manager aanvragen? Klik hier.
Xando Reseller-ID - 22841B0