Onderwijs lesmateriaal

Gratis lesmateriaal voor het onderwijs

Apple is al tientallen jaren actief in het onderwijs. Om leerkrachten te ondersteunen het maximale uit Apple devices te halen is er gratis lesmateriaal ontwikkeld. Het programma Iedereen is Creatief en Iedereen kan programmeren zijn beschikbaar in de Book-store voor iedereen.

Iedereen is Creatief

Iedereen is Creatief (Everyone can Create) is een compleet lesprogramma om creativiteit in de klas een boost te geven. Met dit lespakket integreer je muziek, tekenen, video en foto in al je lessen. Het materiaal bestaat uit werkboeken voor leerlingen en docentenhandleidingen ter ondersteuning. Het is gratis te downloaden in de Book-store, met hieronder de URL's. Meer informatie is te lezen op de site van Apple.

Docentenhandleiding bovenbouw

Docentenhandleiding onderbouw

Iedereen is Creatief: Tekenen

Iedereen is Creatief: Foto's

Iedereen is Creatief: Video's

Iedereen is Creatief: Muziek

 

Iedereen kan Programmeren

Iedereen kan Programmeren (Everyone can Code) is een compleet lesprogramma om aan de slag te gaan met programmeren in de klas. Het materiaal bestaat uit werkboeken voor leerlingen, een handleiding voor leerkrachten en het werkt samen met de app Swift Playgrounds. Het is gratis te downloaden in de Book-store, met hieronder de URL's. Meer informatie is op deze pagina van Apple te lezen

Docentenhandleiding: Swift Playgrounds 1 en 2

Docentenhandleiding: Puzzels

Docentenhanleiding: Aan de slag met programmeren 1

Docentenhanleiding: Aan de slag met programmeren 2

Iedereen kan Programmeren: Puzzels

App Development with Swift