Thuis leren en werken

Thuis leren en werken, met iPads

De afgelopen tijd heeft Thuis leren en werken een enorme ontwikkeling doorgemaakt. We begrijpen dat dit de komende tijd een belangrijk thema blijft. Hiervoor hebben we deze speciale pagina opgezet om jullie te informeren en ondersteunen om op afstand met de leerlingen i.c.m. iPads aan de slag te gaan. Deze pagina kan gebruikt worden voor tips, informatie, handigheden enz.

Waar moet je rekening mee houden?

Om de leerlingen thuis aan de slag te laten gaan met iPads, is het handig om van te voren alle juiste zaken geconfigureerd te hebben. Hieronder geven we een overzicht van de configuraties. We gaan er in dit geval altijd van uit, dat er gebruikgemaakt wordt van het beheersysteem Jamf School:

  • Zorg ervoor dat de iPads die thuis gebruikt worden door de leerlingen verbonden zijn met WiFi
    • Controleer hiervoor of er geen beperkingen zijn m.b.t. het maken van onbeheerde netwerken (je kunt dit vinden bij een beperkingen profiel en daar onder de kop Connectiviteit kijken of het vinkje aan/uit staat voor "Alleen verbinding maken met beheerde Wi-Fi netwerken toestaan". Zorg ervoor dat er geen vinkje voor deze instelling.
  • Zorg ervoor dat er buiten school geen beperkende facturen gelden. Als je gebruikmaakt van profielen die alleen "op school" gelden, zet deze dan tijdelijk uit of kijk of ze buiten school ook met/zonder deze profielen aan de slag kunnen
  • Controleer of alle belangrijke apps waarmee de leerlingen aan de slag gaan thuis zijn gekoppeld aan de juiste apparaatgroepen
  • Voeg nieuwe apps/web clips/profielen (tijdelijk) toe om op afstand werken mogelijk te maken

We adviseren hiervoor om tijdelijk een speciale apparaatgroep te maken (bijvoorbeeld "Thuiswerken"). Koppel alle belangrijke zaken zoals apps en web clips aan deze apparaatgroep zodat je zeker weet dat elke iPad van de juiste informatie is voorzien.

Wij staan er klaar voor om jullie te helpen met het opzetten van remote leren en werken. Neem hiervoor gerust contact op via onderwijs@xando.nl.

Handige URL's

Hieronder vind je een aantal handige URL's om aan de slag te gaan met thuis werken en leren:

Andere initiatieven

Hieronder vind je initiatieven van anderen, die jullie mogelijk kunnen helpen: