Apple Teacher

Apple Teacher.

Apple Teacher is een gratis professioneel onderwijs­programma dat ontwikkeld is om leerkrachten te ondersteunen bij het gebruik van Apple producten voor lesgeven en leren. Als leerkracht kun je op iPad en Mac vaardigheden ontwikkelen en die direct toepassen in de klas. Daarnaast krijg je erkenning voor alle nieuwe dingen die je leert en word je beloond voor je dagelijkse inspanningen.

Een professioneel leertraject.

Wanneer je je aanmeldt voor het Apple Teacher-programma, ga je in je eigen tempo een zelfstudie volgen via het Apple Teacher Learning Center en onze Multi-Touch-basishandleidingen voor iPad en Mac.

Het programma is beschikbaar voor alle leerkrachten. Voor scholen en scholen­gemeenschappen is het een manier om hun docenten gratis professionele trainingen aan te bieden. Het maakt niet uit hoeveel ervaring je met Apple producten hebt en hoeveel devices er in de klas worden gebruikt. Apple Teacher biedt alle tools die je nodig hebt om met iPad en Mac al je leerlingen te bereiken.

Stap 1 - Aanmelding

Je meldt je aan met je persoonlijke Apple ID. Vervolgens ontvang je een welkomstmail waarin wordt uitgelegd wat het Apple Teacher Learning Center inhoudt. Dit interactieve platform is specifiek opgezet voor leerkrachten. Je vindt er speciaal geselecteerde informatiebronnen, onderwijs­verzamelingen, producttips, ideeën voor lessen, en kunt je laten inspireren door vakgenoten.

Klik hier

Stap 2 - Werk aan je vaardigheden

Met behulp van de Apple Teacher-basishandleidingen leer je de eerste beginselen van lesgeven en leren met een iPad en Mac. Deze interactieve gidsen zijn zo opgezet dat er meerdere manieren zijn om je de stof eigen te maken. Ze bevatten al het materiaal en alle instructies die je nodig hebt om je eigen projecten te maken in iMovie, GarageBand, Keynote, Pages en Numbers. Je leert ook hoe je apps met elkaar kunt combineren om zo je lessen en andere onderwijsactivi­teiten op een creatieve en productieve manier in te vullen.

Klik hier

(de link open iTunes, dus open deze op een iPad of Macbook)

Stap 3 - Verdien erkenning

Als je denkt dat je er klaar voor bent, kun je de proef op de som nemen en de interactieve toetsen van het Apple Teacher Learning Center maken. Voor elke toets die je haalt, krijg je een badge. Zo houd je op een leuke manier je vorderingen bij. Wanneer je alle acht iPad- of Mac-badges hebt verzameld, mag je het officiële Apple Teacher-logo voeren. Als je als Apple Teacher nog een stapje verder wilt, kun je leren programmeren met Swift Playgrounds en hierin lesgeven.

Laat je inspireren door tips, ideeën en verhalen uit de praktijk. Klik hier

Apple Professional Learning.

Als leerkrachten via het Apple Teacher-programma de nodige kernvaardigheden onder de knie hebben, kunnen ze hun kennis verder uitdiepen met de hulp van een van onze Apple Education Trainers. Deze specialisten reiken leerkrachten wetenschappelijk onderbouwde lesmethoden aan, zodat ze het leertraject nog meer kunnen verrijken met technologie. Bel 038 425 40 60 of mail naar onderwijs@xando.nl als je hier meer over wilt weten.

Klik hier voor meer informatie