4. Extra apps toevoegen (optioneel)

Extra apps toevoegen

Binnen G-Suite bestaat de mogelijkheid om aan te geven welke apps gebruikers wel of niet mogen gebruiken. Deze zijn onderverdeeld in de onderstaande categorieën (te bereiken via het menu Apps):

  1. G-Suite apps. Dit zijn de standaard apps van de omgeving (Agenda, Classroom, Gmail, Drive, enz.)
  2. Aanvullende Google-services. Deze vallen niet onder standaard apps, maar kunnen handig zijn.
  3. G-Suite Marketplace-apps. Apps van ontwikkelaars die voor het Google Platform hebben ontwikkeld en dit aanbieden voor gebruik binnen de Google-omgeving.
    Let er vooral bij deze Apps op hoe deze omgaan met de privacy van gebruikers. Veel Apps willen volledige toegang tot informatie over de gebruiker en volledige toegang tot alle bestanden op Google Drive.

Bij optie 1 en 2, heb je de mogelijkheid om deze te activeren voor een bepaalde organisatie-eenheid. Bij de derde optie heb je twee opties om apps toe te voegen:

  • App installeren in het domein. De app is voor iedereen beschikbaar (of elke organisatie eenheid) en kan meteen worden gebruikt.
  • App op de whitelist zetten. De app kan zelf geïnstalleerd worden door de gebruiker (binnen welke organisatie eenheid het is toegestaan) door naar de marketplace te gaan.

Je kunt voor alle gebruikers dezelfde instellingen hanteren of het per organisatie-eenheid configureren.

4. Extra apps toevoegen (optioneel)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.