ZuluDesk Teacher, Student en Klaslokaal

ZuluDesk Teacher en Student

Enige tijd geleden heb ik jullie weer op de hoogte gebracht van de apps van ZuluDesk zelf. De laatste tijd zijn hier wat updates van geweest, dus graag breng ik jullie hier even van op de hoogte. Onderstaande gaat dus alleen om de ZuluDesk apps zelf, maar bedenk goed dat je uitstekend Klaslokaal en Teacher naast elkaar kunt gebruiken!

Attentiescherm

Met Klaslokaal kun je iPad vergrendelen, dan zie je het slotje. Maar soms is het verwarrend wanneer je vergrendelen of ontgrendelen moet. Met ZuluDesk Teacher heb je een attentiescherm en het slotje als 2 aparte knopjes, zeer handig!

Tegenwoordig kun je met het attentiescherm niet alleen een slotje op de iPad van een leerling toveren, maar kun je ook een tekst meegeven. Enorm handig om de reden van het slotje mee te geven, zodat je het niet ook nog eens moet noemen.

Daarnaast werkt Klaslokaal alleen wanneer de leerlingen in de buurt zijn. Dus een vergrendeling of lock werken alleen in de buurt. Maar als je een grote school hebt en leerlingen zijn aan de andere kant aan het werk, dan is een vergrendeling niet meer te doen. Met het atteniescherm van ZuluDesk Teacher kan dit wel, dit werkt namelijk door de hele school wanneer de iPad online is.

Unlock

Wat in de Klaslokaal app alleen een slotje is voor al het vergrendelen en ontgrendelen, heeft ZuluDesk met de Teacher app dit beter aangepakt. Er is namelijk een Unlock knopje en een Attentiescherm. Zo is beter te onderscheiden welke actie uitgevoerd moet worden.

Applock, weblock, restricties en berichten

Doe een applock met meerdere apps, of doe een weblock met 1 of meerdere websites. Regel tijdelijke restricties direct via de app om even de camera uit te schakelen voor 30 minuten en stuur berichten naar de hele klas of naar een leerling apart. Allemaal unieke functies voor de Teacher app.

Klaslokaal, unieke functies

Maar wil je nu een klas of leerling navigeren naar iTunes U, Safari of iBook? Dat kan weer alleen in de klaslokaal app. En daarnaast is het soms ontzettend handig om de schermen van een leerling of klas te zien op je eigen iPad. Deze functies zijn dan weer uniek voor de klaslokaal app. Daarom is het zo mooi om ze samen te gebruiken, Klaslokaal en de Teacher app.

Voorbeeld

Denk bijvoorbeeld aan een applock in de teacher app van Safari, Notities en Explain Everything. Doe daar nog een weblock bij met toegang buiten Safari met websites waar leerlingen alleen informatie vandaan mogen halen. Gebruik daarnaast Klaslokaal om de schermen te zien waarop staat welke app ze op dat moment gebruiken. Gaaf toch!

Vereisten

Om dit allemaal voor elkaar te krijgen is het volgende vereist:

• Leerling heeft een beheerde iPad en ZuluDesk Student geïnstalleerd

• Leerkracht heeft een iPad in ZuluDesk met Teacher en Klaslokaal geïnstalleerd

• Leerkracht heeft rechten over leerling gebruikersgroepen

• Aan de slag!

ZuluDesk Teacher, Student en Klaslokaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.