1. Organisatie-eenheden configureren

Organisatie-eenheden configureren

Organisatie-eenheden configureren is de eerste stap. Deze configuraties helpen je om gebruikers eenvoudig de juiste rechten te geven en applicaties aan/uit te zetten. Bij Google Support staat meer over de configuratie ervan. Op deze pagina is meer te lezen over organisatie-eenheden.

Ons advies is om in ieder geval twee eenheden aan te maken: Leerkrachten en Leerlingen. Daardoor kun je voor deze gebruikers verschillende configuraties hanteren. Als je ook graag per klas verschillende instellingen wilt maken, maak je onder Leerlingen ook voor elke klas een unit. Denk dan wel goed na hoe je de configuraties uitvoert. Als je met klassen gaat werken adviseren wij om in de eenheid Leerlingen alles uit te zetten en per klas zaken aan te zetten. In onderstaande afbeelding zie je hoe dat eruit kan zien.

Via Apps > G-Suite kun je voor deze eenheden de instellingen van apps aanpassen. Daar heb je de mogelijkheid om voor elke organisatie-eenheid een app in of uit te schakelen. Let er wel op, dat lagere eenheden standaard de instellingen overnemen van bovenliggende eenheden. Je kunt dus het beste voor de bovenliggende groep alles uitschakelen en het per groep inschakelen. Ben je van plan om voor alle leerlingen in de school dezelfde instellingen te hanteren? Configureer dan alles op basis van de eenheid Leerlingen. Zie hieronder voor een voorbeeld.

1. Organisatie-eenheden configureren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.