Apple Apps

Apple Apps

Sinds vorige week heeft Apple de apps Pages, Numbers, Keynote, iMovie en Garageband volledig gratis gemaakt voor alle gebruikers. Voor Apple School Manager gebruikers was dit natuurlijk al gratis aan te vragen via het Apple Fulfillment Program, maar dat hoeft nu dus niet meer.

Schaf eenvoudig alle Apple apps aan in het Volume Purchase Program, zoals je gewend bent, en wijs de apps toe aan de iPads via bovenstaande Smart Groups.

Let op!

De Apple apps die voorgeïnstalleerd zijn op een nieuwe iPad werken alleen wanneer je ze activeert met een Apple ID. Veel scholen maken geen gebruik van Apple ID's, dus zal dit helaas niet werken. Om dan toch de apps via ZuluDesk toe te wijzen, dienen eerst de voorgeïnstalleerde apps van de iPad verwijdert te worden. Dit moet helaas handmatig, wat tevens ook de snelste weg is.

Wanneer er een beperking en/of beginscherm profiel actief is op de iPads, dan zul je even de Smart Group uit het domein van de profielen moeten verwijderen, tijdelijk. Dan de apps handmatig laten verwijderen, waarna je de Smart Groups weer toevoegt aan het domein van de profielen.

Mocht je er niet uitkomen, maak dan snel een ticket aan in ZuluDesk! Wij helpen je graag!

Apple Apps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.