Alleen verbinding maken met beheerde Wi-Fi netwerken toestaan

Alleen verbinding maken met beheerde Wi-Fi netwerken toestaan

Sinds iOS 10.3 zijn er enkele nieuwe opties met betrekking tot beheersmogelijkheden. Zo zijn Een ook wat nieuwe functies toegevoegd bij de beperkingen die je in een profiel kunt zetten. Eén hiervan is de beperking van onbekende WiFi netwerken.

Zo is het mogelijk om de iPad die altijd binnen school blijft alleen maar verbinding te laten maken met een bekend netwerk. Je moet hiervoor het volgende doen:

Stap 1: Een profiel met Wifi instellingen van de school toewijzen aan de iPad.

Stap 2: Een profiel met de beperking aangevinkt toewijzen aan de iPad.

De iPad zal nu alleen nog maar gebruik maken van het WiFi profiel, dus let er op dat deze 100% goed is ingesteld. Buiten dit netwerk komt de iPad dan nooit meer op WiFi!

Let op! 

Een valkuil van deze optie is dat de iPad nooit meer op WiFi komt wanneer het WiFi profiel niet goed is, of wanneer het netwerk ineens een wijziging krijgt. Daarvoor moet je er dus voor zorgen dat er eventueel een tweede WiFi profiel toegewezen wordt, voordat het huidige netwerk verandert. Sowieso is het altijd raadzaam om ook bijvoorbeeld je mobiele hotpot van je smartphone in het WiFi profiel erbij te zetten, op die manier kun je altijd nog verbinding maken wanneer er iets met het schoolnetwerk aan de hand is.

Alleen verbinding maken met beheerde Wi-Fi netwerken toestaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.