Klaslokaal 2.0

Klaslokaal 2.0

Klaslokaal maakt van je iPad een slimme assistent waarmee je als docent leerlingen door de lesstof kunt begeleiden, hun voortgang kunt bewaken en ervoor kunt zorgen dat ze op het juiste spoor blijven. Met Klaslokaal kun je heel eenvoudig op de iPad van elke leerling dezelfde app openen of verschillende apps voor specifieke groepen leerlingen starten. Klaslokaal zorgt ervoor dat docenten zich kunnen richten op lesgeven en dat leerlingen zich kunnen richten op het leren van de stof.

Klaslokaal 2.0 en de nieuwe functies vereisen iOS 10.3

Nieuwe functies voor MDM gebruikers

• Documenten en koppelingen delen met apparaten van leerlingen via AirDrop (dit vervangt de deelextensie van Klaslokaal)

• Leerlingen kunnen documenten en koppelen delen met hun docent via AirDrop

• Het geluid van apparaten van leerlingen kan worden uitgezet

 

Klaslokaal voor scholen die geen supervised (DEP) iPads hebben of geen MDM beheer

Het is vanaf nu mogelijk om Klaslokaal te gebruiken voor scholen die geen supervised iPads of MDM gebruiken. Alle functies zijn dan tijdelijk beschikbaar voor leerlingen die zich inschrijven met een unieke code.

• Klassen aanmaken vanuit Klaslokaal en leerlingen uitnodigen die zich in de buurt bevinden

Simpel gezegd: Klaslokaal werkt nu ook voor scholen met 'Bring your own iPad'!

De handleiding van Klaslokaal en werkwijze voor de nieuwe functies heb ik toegevoegd op de website. Bijgaand direct de link: http://images.apple.com/education/docs/getting-started-with-classroom-2.0.pdf

Klaslokaal 2.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.